2021. december 7. - Ambrus

A világ legdrágább versenyét

2018. január 27. Szerző: Rózsa Misi
Ma már a lóversenyzés világában nem ritka az, amikor igen szép összegeket kereshetnek a lovak, a futtatok, idomárok és a versenyzők egy-egy kiemelt versenyen.

 

Ma már kis hazánkban is a versenyeken elnyerhető pénzdíjak elég szép összeget tesznek ki. Természetesen ezzel nyomába se érhetünk azon országok versenyein elnyerhető pénzeknek, ahol erősebben megbecsülik a lóversenysportot.

Hosszú időn keresztül, a legjobban fizető verseny a Dubai World Cup ahol közel 10 millió dollár összdíjazású versenyen indulhattak a legjobb telivérek. De tavaly ez a verseny a második helyre szorult le, hiszen az USA-ban megrendezett, Pegasus World Cup futam, amit a floridai Gulfstream Parkban rendeznek meg, minden eddiginél nagyobb rekord összdíjazásút kínált, 12 millió dollárt. Ezt a versenyt 1800 méteren rendezik meg minden évben.

De a rekord nem maradhatott sokáig rekord, mert a verseny szervezői úgy döntöttek, hogy ebben az évben a rekord összegnél is nagyobb nyereményt kínálnak a sikeres versenyzőknek. 16 millió dollár az összdíjazása ebben az évben a versenynek, amit január 28.-án magyar idő szerint 23.47-kor indítanak el, és ezt élőben meg lehet nézni majd többek között a kincsempark.hu oldalon is. Természetesen később felvételről is lehetőség lesz a verseny visszanézésére.

12 kiváló képességű telivér fogja összemérni állóképességét, gyorsaságát egymással. A világ különböző tájáról érkeznek a nevezettek és már az nagy elismerés egy tenyésztő, idomár, futtató számára, ha a lova bekerülhet ebbe a mezőnybe, hiszen itt tényleg csak a legjobbak kapnak lehetőséget az indulásra. Nagy bánatunkra, magyar lónak nem lesz lehetőségünk most szurkolni a jobb szereplésért.

Tavaly a versenyt egy „csodaló” a világ jelenlegi legjobb lovának tartott Arrogate nyerte meg szép küzdelemben. Az ismétlésre ezúttal biztos nem lesz lehetősége, mert visszavonult az aktív versenyzéstől, most már a tenyésztésben pihenhet. Tavaly nem csak a Pegasus World Cup-ot, hanem a Dubai World Cup-ot is meg tudta nyerni ez a nagy képességű csődör. 11 futásából 7 esetben tudott nyerni. Ami csodának számít, hogy a viszonylag kevés futás száma ellenére, 17.422.600 dollárt keresett. Ha azt vesszük, hogy a Juddmonte Farm annak idején 560 ezer dollárért vette, azt láthatjuk, hogy igen szépen kerestek a ló képességével.

Így, hogy Arrogate már nem indulhat, ebben az évben a legnagyobb favoritnak Gun Runnert mondhatjuk a versenyben. Az 5 éves csődör, elképzelhető, hogy itt fog utoljára starthoz állni. Hét olyan ló található még ebben a mezőnyben most, akik felvehetik vele a versenyt, a többieknek érdemben nem sok esélyük látszik erre. A komolynak mondható ellenfelei: Sharp Azteca, West Coast, Forever Unbirdled, War Story, Seeking the Soul, Gunnavera lehetnek. Szerintünk ebben a sorrendben.

Ne felejtsük el, hogy itt most olyan versenyről beszélünk, aminek összedíjazása forintban átszámítva több mint 4 milliárd forint lesz! Tehát aki itt majd nyerni tud, az kész vagyont kereshet vele. Nem semmi izgalmakat ígér már most ez a verseny, érdemes lesz követni, megnézni, végig szurkolni és ahogy a világ minden táján, úgy természetesen Magyarországról is lehetőség van arra, hogy a szerencsevadászok fogadjanak a versenyre.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook