2021. december 7. - Ambrus

Veszprémi siker, szegedi botlás

2018. december 3. Szerző: Rózsa Misi
Folytatódtak a hétvégén a férfi kézilabda BL küzdelmei. Az egyik szemünk nevethet, hiszen nyert a Veszprém, a másik sír, mert sajnos botlott az eddig remekül teljesítő Szeged most.

 

A Veszprém ellenfele a 10. fordulóban hazai pályán a Monpelier gárdája volt. Nagyon fontos volt a Veszprém számára, hogy pontokat szerezzen, ennek megfelelően is kezdték a mérkőzést. Nagyon határozottan és eredményesen letámadtuk ellenfelünket, miközben fegyelmezetten hoztuk le végig a védekezésünket. Ennek köszönhetően, már az első félidőről jelentős fölénnyel, 15-11-el fordulhattunk a második játékrészre. Ellenfelünk nagyon akart közelíteni hozzánk, de erre esélyt sem adtunk számukra. Végig magabiztosan játszva, könnyedén nyertük meg a második félidőt is, 10-8-ra ezzel alakítva ki a nagyon meggyőző, 25-19-es végeredményt.

A Szegednek a 10. fordulóban a Flensburg-H otthonába kellett látogatnia. Az első félidő, teljesen kiegyenlített játékot hozott a két csapat között. Hol a hazaiaknál, hol nálunk volt a szűk előny. Ennek megfelelő eredményt is hozott az első félidő itt. 14-14. A második félidőre is maradt az egyenlő erők küzdelme a pályán. Igaz a végét fejben ellenfelünk bírta jobban és sajnos megérdemelten tudták ezt a félidőt 13-11-re és ezzel a mérkőzést is nyerni 27-25-re.

A Szeged a veresége ellenére is stabilan tartja második helyét a csoportjában. Három pont a hátránya a PSG-vel szemben és 5 pont az előnye, a Flensburg-H előtt. Következő meccsét 2019-ben fogja, február 10.-én játszani a Celje otthonában.

A Veszprém győzött és marad az 5. helyen. De már pontban utol tudta érni a harmadik és negyedik helyezettet, és csak egy pont a hátránya a második helyen állóval szemben. Igaz a csoportelső Barcelona, már 6 pontra van tőle. Viszont az üldözői elől, 7 ponttal lépett már el. Következő mérkőzését 2019. február 2.-án fogja lejátszani hazai pályán a csoportelső Barcelona ellen, ami igen kemény meccsnek ígérkezik.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook