2021. december 7. - Ambrus

Vegyespáros készülődik

2018. december 4. Szerző: Szele Tamás
Méghozzá nem is akármilyen. Úgy tűnik, a magyar teniszezők alaposan feladják a leckét a tokiói olimpia mezőnyének, verhetetlen felállásban készülnek indulni a világversenyen: már a januári Australian Openen együtt indul Babos Tímea és Fucsovics Márton, de végső céljuk természetesen az olimpiai győzelem lesz. Együtt.

 

Ebből csak valami nagyon jó sülhet ki. Csapatuk tájékoztatása szerint a jelenleg legjobb magyar női és férfi teniszező jövőre annyi Grand Slam-viadalon indul el együtt, amennyin erre lehetőség lesz. Nézzük csak az eddigi eredményeiket!

Babos Tímea női párosban győzött, vegyesben pedig döntőt játszott az idei az Australian Openen, október végén pedig párosban megvédte címét a WTA-világbajnokságon. Párosban jelenleg a harmadik, egyesben pedig az 59. helyet foglalja el a világranglistán. Fucsovics Márton egyéniben a 36., párosban a 212. helyen áll az ATP rangsorában, mindkét pozíció karriercsúcs. Egyesben idén megnyerte a genfi tornát.

Ha ők állnak össze vegyes párossá, az az álmoskönyv szerint igen jó jel – de mi erről az ő saját véleményük?

„Egyáltalán nem játszottam még vegyes párost felnőtt versenyen, úgyhogy ez nekem új élmény lesz” – idézi a közlemény Fucsovicsot, aki ugyanakkor hozzátette, nagyon motiválja, hogy Babossal játszhat.

„Számomra nem kérdés, hogy nagyon jók leszünk együtt – fogalmazott Babos. – Nyugodtabban állhatok majd a pályán úgy, hogy egy jó barátommal küzdünk ugyanazért a célért, ráadásul egy olyannal, akit emberként és játékosként is nagyon becsülök.”
A magyar páros végső célja – természetesen - a tokiói olimpia, amelyen Fucsovics szerint éremesélyesként indulnának. 

Az éremesély nem is kérdés, maximum arról lehetne vitatkozni, hogy milyen színe lesz annak a medálnak.

Bár én tudom.

Vagy arany, vagy arany. Esetleg arany.

Ez előtt a páros előtt nem lesz akadály.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook