2021. december 7. - Ambrus

Úszás: hamarosan itt a világkupa

2018. október 21.
Öt ország kiválóságai a november 9-11-i jubileumi Magyar Kupa szinkronúszó versenyen

 

Egyre otthonosabban érzik magukat a szinkronúszók a Duna Arénában, és nem csupán a látványos sportág magyar képviselői, hanem külföldi vetélytársaik is, köztük a műúszás élvonalába tartozó sztárversenyzők. A budapesti Világkupa verseny és az azt követő junior világbajnokság után november 9 és 11 között a XXV. Magyar Kupa résztvevői vehetik igénybe a legnagyobb magyar „vizes” létesítményt, és az osztrák, cseh, francia, valamint kazah szinkronosok indulásának köszönhetően a jubileumi esemény mezőnye is nemzetközinek számít majd.

Amint arról Balogh Sándor, a hazai szinkronúszó szövetség elnöke a Duna Aréna Hírlevelét tájékoztatta, hét korosztályban zajlanak majd a versenyek, ennek köszönhetően ugyanabban a létesítményben vetélkedhetnek a legkisebbek a nagyokkal, és ez előbbiek számára különleges motivációt jelenthet. A sportág hazai vezetője úgy gondolja, hogy az idei versenyekkel, az ugrásszerűen megnövekedett lehetőségeknek is köszönhetően a magyar szinkronúszás új szintre emelkedett, aminek már most is meg van a látszata, az elindult pozitív folyamatnak köszönhetően pedig hamarosan az eredményesség látványos javulása következhet be.

Hírek a Dagályból és a Duna Arénából

A nyár vége örömteli eseményének számított, hogy újra megnyitotta a kapuit a Dagály Strand, amelynek mostanra már a wellness szolgáltatásai is elérhetőek, és ezzel a lehetőséggel naponta többszázan élnek.

Mint ismeretes, a nagyközönség számára az elsősorban a versenysportot szolgáló Duna Aréna bemelegítő nagymedencéje is hozzáférhető, méghozzá igen kedvezményes árakon.

A nyitvatartási időt az igényekhez igazodva kétszer is növelték, ennek köszönhetően hétfőtől szombatig minden nap délelőtt 11 órától délután 2-ig lehet az említett medencében csobbanni, vasárnap pedig reggel 8-tól délután 4-ig. A belépőjegyek ára változatlan, a napi belépő felnőtteknek 800, ifjúsági korúaknak és diákoknak 25 éves korig, illetve nyugdíjasoknak egységesen 500 forint.

A létesítmény tavalyi átadása jelentős mértékben növelte a versenyzők által igénybe vehető vízfelületet. Az üzemeltetők tájékoztatása szerint jelenleg tíz egyesület mintegy 3500 úszója váltja egymást a Duna Aréna medencéiben.

Vizesgála november 25-én a Duna Arénában – igazi sztárparádéval

 

A Hírlevél szerkesztősége arról értesült, hogy idén is sztársportolók showműsorával várja a vízi sportok barátait a Vizesgála, amelynek november 25-én a Duna Aréna ad otthont.

Több mint 30 olimpiai, világ- és Európa-bajnok méri össze az erejét egy-egy barátságos meccs vagy bemutató erejéig, méghozzá 7 sportágban. Ezúttal nemcsak a bajnokok, hanem a közönség is kipróbálhatja a „profi” versenymedencét: délelőtt ugyanis egy amatőr úszóversennyel indul a program. Erre az eseményre bárki nevezhet edzettségi szinttől függetlenül, 500, 1500 és 3000 m-es távokra. A résztvevők a kiválasztott táv teljesítésével Ötpróba-pontokat szerezhetnek. Az Ötpróba az ország egyik legnagyobb, hozzávetőlegesen 20 000 tagot számláló szabadidősport-közössége. Az ötpróbázók különféle sportágak űzésével pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportfelszerelésekre válthatnak be.

Az úszóversenyre nevezők úszósapkát és úgynevezett Ötpróba regisztrációt kapnak ajándékba, illetve ingyenes kardiológiai szűrésen is részt vehetnek. A vizsgálatokat dr. Merkely Béla professzornak, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatójának kiváló szakemberekből álló csapata végzi.

Az úszóversenyt délután a Vizesgála követi, amelynek során olimpiai, világ- és Európa-bajnokok tartanak látványosnak ígérkező sportbemutatókat, illetve játszanak barátságos minimeccseket. Csak néhány nagy név a sztársportolók hosszú sorából: Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó; Gangl Edina Európa-bajnok vízilabdázó; Kövér Márton világbajnok kenus; Kásás Tamás és dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázók; Szabó Gabriella, Kammerer Zoltán és Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakozók, valamint mások.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook