2021. december 7. - Ambrus

U19-es foci-bravúr

2018. október 17. Szerző: Rózsa Misi
Ha valaki kiejti azt a szót a száján magyar vonatkozásban, hogy labdarúgás, akkor az emberek elhúzzák azonnal a szájukat. Ki-ki vérmérséklete szerint. Van, aki felfelé, hogy csak vigyorogjon azon, amin már sírni se érdemes, mások lefelé, mert ők még várnak valami csodát a semmitől. És amikor azt olvassák, hogy hatalmas magyar bravúr a labdarúgásban, jogosan gondolhatják, hogy valaki csak szórakozik velük egy csúnya fake news által.

 

Pedig szó sincs itt jelen esetben semmiféle viccelődésről. Valóban hatalmas bravúrt ért el U19-es válogatottunk. Már az nagyon szép volt, hogy beverekedték magukat az EB csoportköreibe, amit pedig teljesítettek az egy álomba illett.

Magyarország a 7. csoportba került. Itt ellenfeleink Szlovénia, Ausztria és Koszovó voltak. Hogy Koszovó a csoport leggyengébb tagja az egyértelmű volt, őket, kötelező volt verni. De a csoportkör kezdésénél a legtöbben úgy gondolták, ezt a csoportot a végén majd az osztrákok nyerik meg, és jó eséllyel a szlovénok lesznek a második helyre beérkezőek. A papír egyértelműen ezt mutatta. De vegyük elő azt a közhelyt, hogy a focit nem papíron, hanem füvön játsszák. Vegyük elő, mert a fiúk ennek igazságát itt egyértelműen bizonyították.

Október 10.-én az első mérkőzésünket nagy küzdelemben 2-1-re megnyertük a szlovénok ellen. Nagy csalódást okozott, hogy utána a második mérkőzésen október 13.-án, hogy bár végig mi voltunk a jobbak, nem tudtunk betalálni Koszovónak, így 0-0-s eredmény született, amikor úgy festett drága lesz számunkra a pontvesztés. De október 16.-án az utolsó mérkőzésünk során nagyon megrázták magukat a fiúk és megvertük az osztrákokat is 2-1-re.

A magyar csapat ezzel a meneteléssel, a csoport első helyét tudta megszerezni veretlenül, 7 pontot szerezve. Második helyre mögénk Szlovénia jött be 4 pontjával, harmadikak lettek az osztrákok 2 ponttal és negyedik szintén 2 pontjával Koszovó. A három mérkőzés során, mindössze két gólt kaptunk. A mieink ott vannak tehát az elit körben a legjobbak között az EB-n.

Eddig rajtunk kívül az 2. csoportból az Olaszoknak lett ez meg, akik minden mérkőzésüket megnyerték, innen második helyen Dánia lépett tovább 4 ponttal. A 8. csoportból ott lesz Ukrajna, aki 6 pontot érve el nyerte meg a csoportot, második helyen lép tovább Norvégia, szintén 6 ponttal. A 10. csoportból Írország minden mérkőzését behúzva, elsőként ment tovább, mögötte második helyen 6 ponttal Hollandia végzett. A 12. csoportot Spanyolország nyerte minden meccsét hozva, második lett 6 ponttal Svájc.

A többi csoport küzdelmeit ezután fogják majd lejátszani novemberben.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook