2021. december 7. - Ambrus

Tunéziától is búcsúzik Leekens

2018. november 27. Szerző: Rózsa Misi
A belga Georges Leekens megváltóként érkezett a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi székébe. Aztán technikai okok miatt, ez a megváltódás vele valahogy elmaradt, mert hiába a szuper fizetés, a teljes eredménytelenség volt jellemző mellette a csapatra.

 

Négy mérkőzésen ülhetett a válogatottunk kispadján és egyetlen döntetlen mellett, három vereség fűződött a nevéhez és nem éppen erős csapatok ellen.

Amikor már az MLSZ is belátta, hogy akit varázslónak gondoltak, az valójában csak egy békésen ücsörgő öregedő bácsi a kispadon, akkor közös megegyezés mellett szerződést bontottak vele. Ő anyagilag nem járt rosszul ezzel a kis sikertelen kalanddal, mert igen szép összeggel a zsebében távozhatott és szállhatott fel arra a repülőre, ami Tunéziába repítette őt.

Október közepétől lett az Etoile Sportive du Sahel csapatának vezetőedzője. A tunéziai bajnokságban, a Ligue Professinnelle 1-ben szereplő csapat, az elit csapatok közé tartozik. Gerincét hazai játékosok alkotják jellemzően. Itt azt várták a belga szakembertől, hogy tovább erősítse a csapatot és hozza ki belőlük a maximumot. Annak ellenére, hogy Leekens itt jobb mutatókat tud felmutatni, mint magyar szövetségi kapitányként tudott, hét meccsen, három győzelem és négy döntetlen, a klub elégedetlen volt vele. Ezért úgy döntöttek, hogy itt is fel kell, álljon a kispadról és nem tartanak igényt tovább a szolgálataira. Itt is sikerült közös megegyezéssel távoznia és a pletykák szerint, nem kevés pénzzel a borítékban távozhatott.

Még nem lehet tudni, hogy hol folytatja a pályafutását, de esete jól példázza, hogy akár eredménytelenül is van ember, aki nagyon jól meg tud élni a nemzetközi labdarúgásból. Néha elücsörög különböző csapatok kispadján, majd közös megegyezéssel gyorsan távozik, és mindenki elégedet, lehet. Az is, aki megszabadult tőle és ő is, hogy szép pénzt szakíthatott a semmivel.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook