2021. december 7. - Ambrus

Taskent ezüstje

2018. november 13. Szerző: Szele Tamás
A taskenti ezüst nyugodtan lehetett volna arany is, ha úgy alakulnak a dolgok, csak hát másként bonyolódtak – nem nagy baj ez, fő, hogy megvan a dobogós helyezés és a főleg a kvalifikáció. Tóth Krisztián ezüstérmet nyert a 90 kilogrammosok súlycsoportjában a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának taskenti Grand Prix-versenyén.

 

A viadal eredményközlő oldala szerint a Pénzügyőr vb-másodikja erőnyerőként kezdett, majd intésekkel verte az ausztrál Sebastian Temesit, aztán ipponnal a brit Frazer Chamberlaint, az elődöntőben pedig hosszabbításos meccsen szintén ipponnal a török Mikail Özerlert.

Pánczél Gábor tanítványa esélyesként lépett volna tatamira a fináléban is az azeri Mammadali Mehdiyev ellen - akit szeptemberben legyőzött a bakui világbajnokságon -, csakhogy térdsérülés miatt vissza kellett lépnie, így ezüstérmes lett.

Pénteken a 48 kilósok között Csernoviczki Éva ezüstérmesként zárta a GP-t, majd szombaton Gercsák Szabina (70) harmadik lett Taskentben.

Tóth Krisztiánnak egyébként két héten belül ez már a második ezüstje, ugyanis korábban, egészen pontosan október 29-én ezüstérmet nyert Abu-Dzabiban a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalán. Ott grúz, holland és egyiptomi ellenfél legyűrésével jutott be az elődöntőbe, ahol egy hosszabbításos mérkőzésen aratott ippongyőzelemmel verte az ukrán Kvedjau Nabalit. A fináléban viszont a 24 éves magyar dzsúdós vazaarival kikapott az orosz Mihail Igolnyikovtól.

Azért akkor sem rossz ez a tempó, két hét alatt két ezüst, ha ezt tartani tudná, kétségtelen volna az útja Tokióba – és, hogy ott mi lesz, annak csak maga Amateraszu Omikami istennő a megmondhatója.

De reméljük, hű marad hagyományaihoz, és éremmel tér haza majd onnan is.

Köszönjük, Krisztián, szép volt!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook