2021. december 7. - Ambrus

Szeged végül lenyomta a PSG-t

2018. november 26. Szerző: Rózsa Misi
Kilencedik fordulójához ért hétvégén a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának csoportkörei. Eddig a Szeged a vártnál is sokkal jobban szerepel, a Veszprém gépezete kicsit akadozott, de nagyon reméltük ebben a fordulóban már ők is elindulnak előre.

 

A Rhein-Neckar nem nevezhető gyenge csapatnak. És ebben a fordulóban most idegenben kellett a Veszprémnek felvennie a versenyt velük. Az tuti volt, hogy nem lesz sétagalopp ez a történet, de már nagyon kellettek a magyar csapat számára a pontok.

Egyetlen pillanat volt a mérkőzésen, amikor az ellenfél vezetni tudott, az első támadását váltotta azonnal gólra, de azután a Veszprém letámadta őket és átvéve a vezetést, azt többet itt nem adta ki a kezéből. Nagyon harcosan, nagyon nagyot küzdve őrizték az előnyüket. És most ehhez nem csak akarat, de kifejezetten jó játék is társult. 13-14-el fordulhattunk a szünetre.

A második játékrész elején volt egy nagyon rövid momentuma az ellenfélnek ismét. De a veszprémiek képesek voltak nagyon gyorsan reagálni erre, gyorsították a játék tempóját, erősítették a támadásukat és pár perc után már megint nálunk volt a mérkőzés dominálása. Ennek ellenére a küzdelem szoros volt a két csapat között, de a végén ellenfelünk elfáradt, mi meg jól bírtuk a nagy iramot is, így a második félidőt 12-15-re hoztuk, így alakult ki a 25-29-es végeredmény. Végre meg volt a győzelem. Nagyon kellett ez.

A Szeged hazai pályán fogadta a világ egyik legjobb csapatát a PSG-t. Ellenfelünk idegenben is egyértelműen esélyesebbnek számított nálunk. De a Veszprém nem ijedt meg a nagy kihívástól, csodálatos játékkal kezdte meg az első félidőt, és egyértelműen itt jobb is volt ellenfelénél. Teljesen megérdemelten nyerte meg ezt a félidőt 16-14-re.

A második félidőt is nagyon jól kezdtük, de a vége felé kezdett veszélyesnek látszani a kép, mert a nagy iram és az erős koncentrálási kényszer sokat kiszedett a magyar csapatból, az ellenfél jobban bírta a végét. De a fegyelmezett védekezésünknek is köszönhetően, itt is álltuk a sarat és igaz, hogy a második félidőt végül a PSG nyerte meg 17-18-ra, de kit érdekelt ez, amikor meg volt a hatalmas bravúr és megvertük ellenfelünket 33-32-re ami hatalmas eredmény volt számunkra.

A PSG elleni győzelem arra volt egyelőre jó, hogy tartsa a Szeged a második helyét a csoportban, viszont most már csak 1 pont a hátrányunk a csoportelső PSG-vel szemben, ami nagyon jó állás lehet számunkra és abszolút reális lehetőségünk van arra, hogy a végén beelőzzük őket. A következő ellenfele a Szegednek a Felnsburg H lesz, november 28.-án idegenben. A PSG a Skjern-t fogja otthon fogadni a 10. fordulóban.

A Veszprém is maradt az 5. helyen a csoportjában, de pontban már behozta a Rhein-Neckar csapatát, aki csak jobb gólkülönbsége miatt állhat előtte a tabellán. Egy jobb győzelemmel az ellenfelek bukása esetén, a Veszprém akár a második helyre is felléphet a következő forduló után a csoportban. És a csoportelsőtől 6 pontra van lemaradva. Legközelebb a veszprémiek otthon lépnek majd pályára december 2.-án a Montpelier csapata ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook