2021. december 7. - Ambrus

Pekingi bánat

2018. október 5. Szerző: Szele Tamás
Setét betűkkel írjuk a pekingi tenisztorna történetét, búbánatnak éjfekete tintájába mártja a krónikás a tollát: nekünk, magyaroknak Babos Tímea búcsúja után már csak Fucsovics jelenthet némi reményt a diadalra – és szomszédaink sem állnak jobban, Simona Halep porckorongsérv miatt el sem indulhatott. Nagyon úgy néz ki, idén nekünk, közép-európaiaknak ott nem osztottak lapot.

 

De hát vegyük sorban a híreket, előbb a jót, aztán a rosszakat.

Fucsovics Márton két játszmában legyőzte az olasz Marco Cecchinatót a pekingi keménypályás tenisztorna 4,6 millió dollár (1,3 milliárd forint) összdíjazású férfi versenyének nyolcaddöntőjében.

A világranglistán 45. magyar játékos kiválóan kezdte a csütörtöki mérkőzést, 1:1-nél első bréklabdáját kihasználva elvette nyolcadik helyen kiemelt ellenfele adogatását, és a saját szervajátékait végig rendkívül magabiztosan hozva 36 perc után vezetett.

Fucsovics - aki idén Genfben pályafutása során először ATP-tornát nyert - a második szettben is azonnal brékelt, majd néhány perccel később egy újabb szenzációs fogadójátékot produkálva semmire vette el olasz riválisa szerváját, és már 4:1-re vezetett. A remekül játszó magyar ezt követően sem engedett ki, és összességében könnyedén, 1 óra 15 perc alatt nyert.

Fucsovicsra - aki pályafutása során másodszor jutott be ilyen rangos tornán a legjobb nyolc közé - a negyeddöntőben az ugyancsak olasz Fabio Fognini és az orosz Andrej Rubljov találkozójának győztese vár.

Ezek szerint a férfiaknál van még remény – de Babos Tímea szereplése már nem okoz nekünk ennyi örömet.

Babos Tímea - oldalán Kristina Mladenoviccsal - a negyeddöntőben búcsúzott a pekingi keménypályás tenisztorna női páros versenyétől.

Az első helyen kiemelt magyar, francia kettős a Lucie Hradecka, Jekatyerina Makarova, cseh, orosz duó elleni összecsapáson - a versenyeket szervező WTA honlapja szerint - nem kezdett jól, hiszen ellenfele az első két adogatójátéka alkalmával bréklabdához jutott, és másodszorra ki is használta azt. Baboséknak csak a szett legvégén volt esélyük visszavenni az elvesztett szervát, ám Makarováék két fogadóesélyt hárítva 37 perc alatt előnybe kerültek.

A második játszma jobban alakult az első kiemelt kettős számára: előbb bréklabdát hárítottak, majd elvették a hetedikként rangsorolt Makarováék szerváját, és mivel ezt a felvonás legvégén még egyszer megtették, bő egyórányi játékot követően döntő rövidítés következett. Ebben az adogatásait jobb százalékban megnyerő cseh, orosz kettős bizonyult jobbnak, így Babosék 1 óra 24 perc alatt búcsúztak.

Babos egyesben a második fordulóban esett ki.

Nem vigasz számunkra, hogy más is járt rosszul: a nagyon komolyan esélyes Simona Halepnek egyenesen a részvételt kellett lemondania súlyos betegsége miatt. Halep Facebook-oldalán közölte kedden, hogy egy mágnesesrezonancia-vizsgálat nyomán kiderült, porckorongsérve van, de reméli, hogy mielőbb visszatérhet a pályára. Később, egy másik bejegyzésben azt írta, nem szorul műtétre, egyelőre fizikoterápiás kezelésre van szüksége. A 27 éves román sportoló vasárnap hátfájdalmai miatt feladta a tunéziai Ons Jabeurrel játszott mérkőzést és visszalépett a pekingi tornától, amelyet tavaly megnyert, így pályafutása során először a világranglista élére állhatott. Simona Halep ezzel sorozatban negyedszer veszített mérkőzést: a cincinatti torna elveszített döntője után a US Openen az első fordulóban búcsúzott, és Vuhanban sem jutott túl a második körön.

Most már minden reményünk Fucsovics Mártonban van – hajrá, Marci, rajtad az ország szeme, drukkolunk!

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook