2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Öngyilkosság?

2018. november 4. Szerző: Rózsa Misi
Tudni lehetett világosan, hogy a NOB kifejezetten ellenzi, hogy az AIBA a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség élére egy a szervezett bűnözésben aktív szerep betöltésével alaposan gyanúsítható figurát, Gafir Rahimovot válasszon meg a kongresszus.

 

Az előzményekről már beszámoltunk korábban és most a Moszkvában megrendezett kongresszuson az AIBA a 114 szavazatból, 84 szavazatot adott ennek a kétes fickónak, így meggyőző fölénnyel lett megválasztva Gafir Rahimov az AIBA új elnökének. Miközben lehetett volna más a választás, hiszen végül indulni tudott az elnökségért folyó versenyben az olimpiai bajnok és erkölcsileg feddhetetlen kazah Serik Konakbajev is, de végül csak 40 szavazatot tudhatott magáénak.

Nehéz magyarázni, hogy vajon a tagszervezetek küldöttei, miért gondolták úgy, hogy hasznos és jó ötlet, dacolva a NOB akaratával, olyan embert segíteni a szervezet élére, akinek a személye nagyon nehezen egyeztethető össze a sport tiszta szellemiségével. Akinek megválasztása után igen komoly esély van arra, hogy az AIBA nemzetközi szövetségi státuszát megvonja a NOB és attól kezdve ez a szervezet, aminek az ökölvívás érdekét lenne hivatott szolgálnia, gyakorlatilag nem lesz több egy gittegyletnél.

Jelenleg az biztosnak látszik, hogy az ökölvívás nem fog lekerülni az olimpia kínálatából, amitől sokan tartottak, mert a NOB azt mondta, ha nem is fogják engedni, hogy azt az AIBA szervezze, majd megszervezik ők, így a sportolók felkészülése nem fog kárba veszni, a sportolók érdeke komolyabban nem sérül és a sportág szerelmesei sem maradnak ezután bunyó nélkül. Tokióban tehát egészen biztosan lesznek ökölvívó küzdelmek a ringben, annak ellenére, hogy érthetetlen oknál fogva a tagszervezetek szembe mentek a NOB elvárásával és Gafir Rahimov sem lépett vissza a választáson az indulástól.

Hogy mi lesz így az AIBA jövője, azt sokan eltérően látják. Rahimov megválasztása után azt a kijelentést tette, hogy rendezni fogja az AIBA konfliktusait a NOB-al. A NOB háza tájáról viszont azt hallani, hogy nem kívánják a kilátásba helyezett döntésüket megváltoztatni, így vélhetőleg valóban meg fogják vonni az AIBA nemzetközi szövetség státuszát. Hallani már olyan pletykákról is, hogy több tagszervezet fog létre hozni egy új, nemzetközi ökölvívó szövetséget és a NOB azt fogja hivatalosnak tekinteni a későbbiekben.

Jelenleg csak egy biztos pont van, hogy az AIBA Rahimovot választotta meg, így október 03-tól ő a legitim elnök.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook