2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Nemzetek Ligája: öröm vagy bánat?

2018. október 10. Szerző: Rózsa Misi
Nagyon vegyesen szerepelt eddig a magyar labdarúgó válogatottunk az UEFA Nemzetek Ligájában. Az első mérkőzésünket, igen gyenge játék mellett elveszítettük az alapvetően verhető finnek ellen, viszont kisebb meglepetésre, hazai pályán 2-1-re sikerült legyőznünk a görögöket.

 

Jelenleg a veretlen finnek vezetik a csoportot, mi magyarok a második helyen állunk a görögök előtt, azonos pontszámmal, azonos gólaránnyal, csak azzal vezethetünk, hogy az egymás elleni mérkőzés eredménye egyelőre nekünk kedvez. Utolsó helyen az észtek állnak, akik mindkét mérkőzésüket eddig a finnek és a görögök ellen 1-0-ra elveszítették.

Október 12.-én pénteken Magyarország ellenfele idegenben Görögország lesz, akiknek nagyon kell a három pont, így nagyon nagy csatára és igen nehéz mérkőzésre számíthatnak ellenük a mieink. De nem lehetetlen idegenben is bravúrt produkálni természetesen, Rossi nagyon bízik is abban, hogy a csapat képes lesz most erre.

Ugyanezen a napon, a finnek Észtországba utaznak, és mi nagyon reménykedhetünk abban, hogy talán összejön itt egy botlás számukra, bár papíron erre kevés esély mutatkozik.

Aztán pár nap múlva, október 14.-én vasárnap megint játszania kell a válogatottunknak, és ezúttal is idegenben lépnek pályára a fiúk, akkor már Észtországban. Itt kötelezőnek kell számolni a győzelmet, de nem lesz ez se olyan könnyű, hiszen eddig az észtek ugyan minden mérkőzésüket elveszítették, de minden csapat erősen megszenvedett ellenük a sorozatban.

A finnek ugyanezen a napon, majd a görögöket fogják otthon fogadni és ez se olyan mérkőzés, ahol bármelyik csapat sikere biztosra vehető lenne.

Ezzel a két mérkőzéssel az első körök véget is érnek, jöhetnek majd utána a visszavágó mérkőzések. Jó lenne a felénél úgy fordulni, hogy a mieink állnak majd a táblázat élén, ami ahogy írtuk is fentebb nem lesz könnyű, de nem reménytelen vállalkozás.

A válogatott szereplése miatt a hétvégén az NB I.-ben nem rendeznek fordulót természetesen. Tehát most a válogatott játékosoknak mind, kizárólag az UEFA Nemzetek Ligájára lehet koncentrálniuk. Mi meg izgatottan várjuk, hogy pályára lépjenek és remélem, a végén nagy örömmel lehet majd beszámolni a sikerünkről. Hajrá magyarok, ria-ria-Hungária!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook