2021. december 7. - Ambrus

Nem kaptunk ki

2018. november 21. Szerző: Rózsa Misi
Ezen a hétvégén is folytatódtak a férfi kézilabda BL küzdelmei. Két érdekelt csapatunk, a Szeged és a Veszprém nem kapott ki ebben a fordulóban, de az örömük vegyes lehet.

 

A Veszprém az előző fordulóban is a Kristianstad ellen lépett pályára, de akkor idegenben és nem kis meglepetésre, kikapott tőlük 32-29-re. Most ismét ők jöttek ellenfélnek, de ezúttal a Veszprém lehetett a házigazda. Volt miért törleszteni. Nagy agresszíven kezdett be a Veszprém. Folyamatosan növekedett a hazai fölény és egyben az előny is a pályán. Az első félidő felénél már stabilan tartottuk a 4-5 gólos előnyünket, sőt a félidő végére még növelni is sikerült azt, és így az 20-14-el ért véget.

A második félidőben is végig dominált a magyar csapat és nagyon könnyedén játszva tudott itt is magabiztos győzelmet kicsikarni, 16-13-al ami alapján a végeredmény 36-27 lett. Itt már tényleg azt a képét mutatta a Veszprém, amiért nagyon lehet őt szeretni, és amiért a világ egyik legjobb klubcsapatának számít.

A Szeged is ugyanazzal csapott össze, akivel az előző fordulóban. És ahogy a Veszprém, úgy ők is most hazai pályán várhatták ellenfelüket, a Skjern csapatát. Az előző fordulóban idegenben vertük meg soros ellenfelünket 26-29-re egy változatos, jó mérkőzésen.

A változatos játék itt is meg volt. Az első félidő első felében mi játszottunk jobban és veszélyesebben, a második félében az ellenfelünk. Végig kiélezett, nagyon szoros mérkőzés és parázs csata zajlott a parketton. De az első félidő végén az ellenfél örülhetett jobban, mert azt hozni tudták 14-15-re.

A második félidő nagyon gyatrán kezdődött számunkra. Nekünk semmi nem jött össze, az ellenfélnek gyakorlatilag minden. Nagyon jelentős előnyre tettek szert a félidő közepére és úgy festett nagy baj lesz ennek a vége. De a véghajrát a Szeged jobban bírta, keményen küzdött azért, hogy javítsa a hibákat és végül ezt a félidőt meg is tudta nyerni, jelentős hátrányból visszajőve, 19-18-ra. Így alapvetően a 33-33-as eredmény mellett ugyan veszítettünk pontot, de olyan érzést adott, mintha mentettünk volna.

Nyolc forduló után a Veszprém a csoportja 5. helyét foglalja el. A Szeged lépést veszített a minden meccsét megnyerő PSG-vel szemben az első helyért folyó csatában, de ennek ellenére stabilan tartja a csoport második helyét.

Legközelebb a Veszprém idegenben fog pályára lépni, a Reihn-Neckar csapata ellen november 21.-én. A Szeged nagyon fontos mérkőzést fog vívni itthon november 24.-én a PSG ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook