2021. december 3. - Ferenc, Olívia

NB I tippelde 15. forduló

2018. november 23. Szerző: Rózsa Misi
Mivel a magyar válogatott kétszer is pályára lépett előző héten az UEFA Nemzetek Ligája küzdelmeiben, a soros bajnoki forduló az előző hétvégén elmaradt, egy hét pihenőt kaptak a csapatok. Hogy kinek tett jót a kis pihenő és kinek ártott, azt majd hétvégén megláthatjuk. Most elevenítsük fel, mi is történt az előző fordulóban.

 

A Mezőkövesd a forduló egyik nagy meglepetését okozta hazai pályán a MOL Vidi csapata ellen. Az első félidő lassú iramú, de helyzetekben nem szegény játékot hozott. Ez a lassú kezdés egyértelműen a hazai csapatnak vált előnyére.

A második félidő is döcögősen indult be, de a 67. percben szinte a semmiből megszerezte a hazai alakulat a vezetést. Ez felébresztette a vendégeket, átvették egyértelműen a kezdeményezést, az irányítást, veszélyes helyzetek sokaságát alakították ki, de a fegyelmezetten védekező Mezőkövesd kifogott rajtuk és nem tudták gólra váltani ezért a jelentős fölényüket, így a hazai csapat nagy meglepetésre 1-0-ra megnyerte a találkozót.

A Ferencváros nagyon örülhetett annak, hogy lépéselőnybe került a MOL Vidivel szemben. De ahhoz, hogy ez értékes legyen számára, nyernie kellett volna a Haladás otthonában. Az első félidő itt is nagyon lagymatag játékot hozott. Ugyan mezőnyben a Ferencváros fölénybe tudott kicsit kerülni, de ez meddő fölény volt és semmi, rájuk jellemző, átütő erő nem volt a játékukban.

Aztán a második félidőben ez a ráérős játék meg is bosszulta magát. A Haladás egy jogos büntetőhöz jutott, amit sikerült is értékesítenie. Ezután ugyan szinte csak a hazai kapu előtt vagy legalábbis a hazai térfélre koncentrálódva folytatódott a játék, de itt is hiányzott a Fradiból a sebesség és az átütő erő. Viszont a 74. percben a vendégek is büntetőhöz jutottak, ott volt a lábukban az egyenlítés lehetősége. De Lanzafame, akire ez nagyon nem jellemző, kihagyta a lehetőséget. És nagyobb lehetőségük ennél nem is akadt már a zöld-fehéreknek, így szintén jelentős meglepetésre, a haladás otthon megverte a listavezetőt 1-0-ra.

Jól kezdte a találkozót a Kisvárda az Újpest ellen hazai pályán. Kiegyenlített játékot tudtak erősebb ellenfelük ellen produkálni, sőt a 31. percben a vezetés is meg volt nekik. Igaz az Újpest a bekapott gól után megrázta magát és nagyobb sebességre kapcsolva, a 42. percben egyenlíteni tudott.

A második félidőt nagy iramban és szervezett játékkal indította az Újpest. Az 50. percben egy öngól után, meg is fordította az eredményt és érdemben momentumot sem hagyott a Kisvárdának. A 73. percben már két gólos volt a lilák előnye, aztán a 86. percben már három gólos, Novothny mesterhármast ért el. A végeredmény így 1-4 lett.

Izgalmas, jó mérkőzést hozott az MTK-Felcsút összecsapás. Egyértelműen a hazai csapat irányította a mérkőzést és veszélyesebben is játszott ellenfelénél. a 26. percben előnyhöz is jutott, de nem sokkal később a 38. percben, egy védekezési hibát kihasználva a vendégek egyenlíteni tudtak.

Az kék-fehérek a 65. percben megszerezték ismét a vezetést, de megint jött egy hiba, aminek következtében a Felcsút a 76. percben egyenlíteni tudott. A 79. percben Gerát váltotta Torghelle a pályán és két perccel később már az ő góljával ismét az MTK-nál volt az előny, ami ki is tartott a végéig már. 3-2

 

Ha csak egy szóval akarnánk jellemezni a Paks-Honvéd mérkőzést, azt hiszem a dögunalom lenne rá a legpontosabb jelző. Igen lassú játék, kevés esemény, kicsi hazai mezőny fölény mellett szenvedték ki a 0-0-s végeredményt.

A Diósgyőr hazai pályán bátran és jó irammal kezdte meg a mérkőzését a hozzá látogató Debrecen ellen. Ugyan helyzetük nem túl sok akadt az első félidőben, de a kevéssel jól gazdálkodtak és a 38. percben meg is szerezték vele a vezetést.

A második félidőben a Diósgyőr a védekezésre helyezte a hangsúlyt és kontrákkal akart operálni. A Debrecen megpróbálta letámadni az ellenfelét, de nem igazán jött ez össze itt nekik, így maradt az 1-0-s hazai siker.

És akkor nézzük, mit hozhat a következő forduló:

A Ferencváros hazai pályán fogja fogadni a Kisvárda csapatát és nem kérdés, hogy vélhetőleg be is húzza velük szemben a kötelező három pontot.

A Honvéd szintén jó eséllyel hazai pályán nyerni fog a Mezőkövesd ellen.

A Felcsút nem esélytelen hazai pályáján a Haladás ellen, de a Haladás bárhol képes meglepetést okozni.

Az Újpest esélyesebb ugyan otthon a Paksnál, de nem mehetnek teljesen biztosra ellene.

A Diósgyőr az MTK-t fogadja és kicsivel a vendégek látszanak itt esélyesebbnek a három pont begyűjtésére.

A Debrecen ebben a fordulóban egy egyértelműen három esélyes mérkőzésen fogadja a MOL Vidi csapatát. A hazai pálya segíthet a Lokinak.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook