2021. december 7. - Ambrus

NB I tippelde 13. forduló

2018. november 3. Szerző: Rózsa Misi
Az előző fordulóban az OTP Bank Liga küzdelmei egyetlen jelentősnek mondható meglepetést leszámítva, alapvetően hozták most a papírforma eredményeket.

 

Az MTK ebben a fordulóban az Újpest csapatát fogadta. Többet volt a labda az Újpestnél, de az MTK játszott már az elején veszélyesebben és a 17. percben büntetőből előnyhöz is jutott. Alapvetően nem volt igazán nagy iramú mérkőzés ez, az MTK leginkább a szervezettségének és fegyelmezett védekezésének köszönhette a sikert. 1-0

A Paks csapata a Mezőkövesdet fogadta ezúttal. Az első félidőben egyértelműen a hazai csapat játszott jobban és meggyőző fölényben. A 42. percben meg is szerezte a vezető találatot.

A második félidőre már sokat javult a Mezőkövesd játéka és a kezdeményezést is sikerült átvenniük. Ennek ellenére is, a Paks a 70. percben tovább tudta növelni az előnyét, a Mezőkövesdnek csak a 91. percben sikerült szépítenie. 2-1

Mezőnyben már az első félidőben is hatalmas fölényben sikerült játszania a Honvédnak a Haladás otthonában. De ez a fölény elég meddőnek látszott.

A második félidőben a Haladás büntetőhöz jutott, de sikerült kihagynia azt. Ezzel szemben a Honvéd amikor már inkább a Haladás irányított, a 89. percben betalált és elhozta Szombathelyről a három pontot. 0-1

A Diósgyőrt a hazai pálya sem segítette a Ferencváros ellen. Az első félidőben a Fradi három esetben lőtt csak kapura, de az minden esetben el is találta a kaput, ráadásul nem csak eltalálta, de gól is származott belőle. Először a 26. percben, aztán a 37.-ben, majd a 39.-ben is.

A második félidőben is a Fradi hozta az első találatot a 47. percben, amivel Böde mesterhármast ért el. A Diósgyőrnek csak a 71. percben jött össze egy büntetőből a „szépítő” találat. 1-4

A Debrecen mezőnyben kiegyenlített találkozót játszott alapvetően a Felcsút ellen. De a 32. percben a hazai csapat szerzett előnyt. Igaz a második félidőben a Felcsút egyenlíteni tudott az 51. percben, de csak 20 percig reménykedhettek bravúrban, mert a 71. percben már ismét a Lokinál volt az előny. 2-1

A PAOK-ot legyőző MOL Vidi látogatott el a Kisvárda otthonába. És nem kérdés, hogy veszélyesebben, jobban is játszott a tavalyi bajnok a kiesőjelölt ellen. A 19. percben meg is volt számukra az előny egy büntetőből. De a 26. percben a Kisvárda egyenlíteni tudott. Igaz ezután a nagyobb sebességre kapcsoló Vidi a 39. percben megint megszerezte magának az előnyt.

A második félidőben is a Vidi állt közelebb a gólhoz. Ez a 71. percben össze is jött nekik, azzal a szépséghibával, hogy saját kapujukba találtak be, ezzel kiegyenlítettek a Kisvárda számára. És ezután már hiába adtak bele mindent, újabb találat nem jött össze, így a forduló legnagyobb meglepetését szolgáltatva a Kisvárda otthon tudott tartani egy pontot.

A következő fordulónak is vannak kifejezetten érdekes párosításai.

A Kisvárda a Honvédot fogja fogadni. Igaz, hogy a fővárosiak az esélyesebbek, de a Kisvárda mostanság képes meglepetésekre.

A Mezőkövesdet otthon mindig nehéz legyőzni, nem lesz ez könnyű a Debrecennek sem, akkor sem, ha papíron ők az esélyesebbek.

A Felcsút saját pályáján a Diósgyőr ellen, akár sikert is elérhet.

A Paks és a MOL Vidi küzdelme is nagy csatát hozhat, a Paks jó lehet egy pontra, bár a Vidi erősebb csapat és most már nagyon kell nekik minden pont.

Az Újpestnek otthon illene begyűjtenie a három pontot a Haladás ellen.

A Ferencváros egyértelműen esélyesebb otthon, mint a hozzá látogató MTK, de az MTK bárhol képes érdemi nagy bravúrra, így nem lehet őket leírni.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook