2021. december 7. - Ambrus

Nagyüzem a Duna Arénában

2018. október 31.
A sikerrel zárult októberi FINA Úszó Világkupa verseny után az elkövetkezendő napokban a műúszás és a műugrás jeles képviselői vehetik birtokukba a tavaly átadott Duna Arénát, amelynek az utóhasznosítási mutatóit egy jobbnak lehet nevezni. Mindeközben továbbra is külföldi delegációk adják át a kilincset egymásnak, amelyek tagjai nem csak kíváncsiak a létesítményre, hanem a működtetés és a versenyrendezés eddigi tapasztalataira is.

 

Félezres nemzetközi mezőny a 25. Magyar Kupa műúszó versenyen

November 9-11 között újabb rangos nemzetközi műúszó versenynek ad otthont a Duna Aréna, ezúttal a 25. alkalommal megrendezésre kerülő, ezért jubileuminak számító Magyar Kupának, amelyen hazai és külföldi sportolók is bizonyíthatnak.

„Sportágunk számára ünnepi eseménynek számít a Magyar Kupa, amelyet a félezres mezőnynek köszönhetően seregszemlének is nevezhetünk – nyilatkozta Iker Bernadett, a sportági szövetség elnökségének tagja a Duna Aréna Hírlevelének. – Tizenhét magyar klub versenyzői mellett ott lesznek az indulók között lengyel, cseh, belga, szlovák és osztrák egyesületek képviselői, és még a kazah válogatott néhány fiatal tagja is. Hét korcsoportban zajlanak majd a küzdelmek, így egy tető alatt mutathatják be a tudásukat a legkisebbek és a sportág legjobbjai közé tartozó felnőtt versenyzők. Ez azt jelenti, hogy a 8, 10, 12, 15 évesek és az azoknál fiatalabbak mellett a juniorok, a felnőttek, sőt, még a Masters versenyzők is ott lesznek a Duna Arénában, sok-sok szurkolóval, klubtárssal és hozzátartozóval együtt” – hangsúlyozta Iker Bernadett.

Mint ismeretes, a műúszás – másnéven a szinkronúszás – idén már több rangos eseményen mutathatta be a szépségét és a gyakorlatok nehézségi fokát a Duna Arénába látogatók mellett a tévénézőknek is, így áprilisban az országos bajnokságon, májusban a FINA Világkupa versenysorozat budapesti állomásán, legutóbb pedig a tokiói és a párizsi olimpiai reménységeket is felvonultató junior világbajnokságon.

A műugrás reménységeinek válogató versenye

Nem sokkal a műúszók után a műugrás reménységei versengenek a Duna Arénában. November 17-én és 18-án a 10-11, illetve a 12-13 éves korosztály képviselői adnak számot a tudásukról azon a válogató versenyen, amelynek legjobbjai ezt követően Bécsben, a négy nemzet hagyományos találkozóján mérhetik össze az erejüket. Amint arról Haász Katalin, a Magyar Műugró Szakszövetség szakmai bizottságának elnöke beszámolt, az osztrák fővárosban a hazaiak mellett magyar, cseh és horvát tehetségek sorakoznak fel.

A sportág idei különlegességének ígérkezik a december 8-9-i országos bajnokság, amelynek első ízben ad otthont a Duna Aréna.

 

 

Tajvani és dél-koreai látogatók a Duna Arénában

Az elmúlt napokban tajvani és dél-koreai vendégek látogattak el a Duna Arénába, amely továbbra is „célállomás” a tapasztalatokat gyűjtők, illetve az elkövetkezendő világversenyek megrendezésére készülők számára.

„A múlt héten Tajpej egyik legismertebb egyetemének delegációja vendégeskedett a létesítményben – tájékoztatta Szántó Éva, a Bp2017 ügyvezető igazgatója a Duna Aréna Hírlevelét. – A tajvani küldöttség a Magyar Testnevelési Egyetem meghívására érkezett a magyar fővárosba, hogy az együttműködés lehetőségeiről folytasson tárgyalásokat, és e közben kerítettek sort a Duna Aréna meglátogatására. A delegáció tagjai – miután a létesítményben körsétát tettek - elismeréssel nyilatkoztak a látottakról.”

Mint ismeretes, jövő júliusban a váltóbotot Budapesttől átvevő dél-koreai Kvangdzsu (Gwangju) rendezheti meg a FINA Vizes Világbajnokságot. A soros házigazda város tanácsának képviselői és a VB szervezői hétfőn tettek látogatást a Duna Arénában, és ott sok kérdést tettek fel Szántó Évának és munkatársainak. Nem csak a Duna Aréna működésére voltak kíváncsiak, hanem a tavaly lezajlott budapesti világverseny számos rendezési területén elvégzett munka részleteit kívánták megismerni.

Kvangdzsu a koreai félsziget délnyugati részén található, a mintegy másfél millió lakosú városról azt tartják, hogy a kultúra szerelmeseinek kincsesbányája. A sportszerető város 2015-ben az Universiadé házigazdája volt. A jövő évi FINA Világbajnokságot öt versenyszínhelyen és három edzőközpontban bonyolítják le.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook