2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Nemzetek Ligája: közepes játék mellett is volt a siker

2018. november 17. Szerző: Rózsa Misi
magyar labdarúgó válogatott, az UEFA Nemzetek tornájának C divíziójában vitézkedett a 2. csoportban, ahol Finnország, Görögország és Észtország voltak az ellenfeleink. Alapvetően azt lehetett gondolni a sorozat előtt, hogy ebből a csoportból, reális esélye lehet jó játék mellett továbblépnie a magyar válogatottnak, hiszen egyik csapat sem verhetetlen kategória, még számunkra sem.

 

Aztán azonnal sikerült kikapnunk idegenben Finnországtól. Ez akár még belefért volna a történetbe. Főleg úgy, hogy a második mérkőzésünkön itthon elvertük a görög válogatottat. Igaz aztán megint a görögökkel játszottunk idegenben és bár nem játszottunk olyan nagyon rosszul, de kikaptunk tőlük és ez volt az első olyan érdemi pofon, ami kezdett reménytelen helyzetet teremteni a továbbjutásra. De aztán jött az ennél is gyalázatos szereplés Észtországban, ahol gyenge ellenfelünkkel szemben döntetlen eredményt tudtunk csak kiverekedni. És ezzel gyakorlatilag a feljutás lehetőségét a B divízióba el is játszotta a csapat. És így fordultunk a következő fordulóra, az Észtország elleni hazai mérkőzésre, ahol egy újabb fiaskó, akár a kiesésünket is eredményezhette volna.

És akkor jött a nagy mérkőzés. Itt már az előző párharcunknál lényegesen jobban kijött, hogy a két csapat a legkisebb mértékben sincs egy kategóriában. Igaz a mérkőzés elején kellett Dibusztól egy bravúros teljesítmény ahhoz, hogy ne kerüljünk hátrányba, de ezt követően már egyértelműen mi irányítottuk a találkozót. A 7. percben egy szöglet után meg is sikerült szerezni a vezetést. Ezután is az ellenfél térfelére koncentrálódott a játék, nálunk volt többet a labda, mezőnyben hatalmas volt a magyar fölény, még úgyis, hogy alapvetően a csapat közepes teljesítménnyel rukkolt itt is elő és rengeteg hiba csúszott a játékba. A befejezéseink rendre tragikusan gyengék voltak a kapu előtt rendre sikerült elfogynunk, és ha nem ilyen borzalmas gyenge az ellenfél, akkor nem lett volna ez véletlenül se könnyű mérkőzés számunkra.

A második félidő is magyar dominancia jegyében zajlott le végig, a játékunkban benne volt ugyan a gól, de képesek voltunk a legordítóbb helyzeteinket is sorra kihagyni. 5 méterről például 10 méterrel a kapu fölé rúgni, vagy a kapu helyett a partjelző zászlót megcélozni. De aztán a 69. percben Szalai Ádám is betalált Orbán után, így már a két gólos előny mellett és ellenfelünk nagyon gyenge produkciója okán, már gyakorlatilag biztosra vehető volt a győzelmünk. Itt is még adódtak helyzetek, de ezeket is rendre elszúrtuk nagyon. Ha a játék képe elég gyengécske is volt, legalább a három pont be lett gyűjtve, így már egyértelmű, hogy nem juthatunk ugyan fel a B divízióba, de nem kell félnünk attól sem, hogy kiesünk a C divízióból és matematikailag akár a semmit nem jelentő, második helyet is megszerezhetjük még, ha hazai pályán vasárnap az utolsó mérkőzésen le sikerül győznünk Finnországot és a görögök kikapnak vagy ikszelnek Észtországban.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook