2021. december 7. - Ambrus

Korosztályok találkozása a 25. Magyar Kupa szinkronúszó versenyen a Duna Arénában

2018. november 9.
November 9 és 11 között a Duna Aréna ad otthont a 25. Magyar Kupa szinkronúszó versenynek, amely közel félezer igazolt sportoló számára biztosítja a bizonyítás lehetőségét.

 

„Mozgalmas, de ugyanúgy különleges hétvége vár a szinkronúszás látványosan gyarapodó magyar közösségére, köszönhetően annak, hogy a negyedszázados jubileumához érkezett versenyen hét korosztály képviselői sorakoznak fel, kezdve a legkisebbekkel egészen a Masters korosztályhoz tartozó versenyzőkig – tájékoztatta a Duna Aréna Hírlevelét Kiss Júlia sportmenedzser, a szövetség gazdasági igazgatója, aki maga is ott lesz a Magyar Kupa indulói között. -  Ennek az érdekes forgatókönyvnek köszönhetően a „kicsiknek” is  lehetőségük nyílik arra, hogy olyan neves versenyzők társaságában ugorhassanak a vízbe, akiket eddig csak a lelátóról figyelhettek. A mezőny legfiatalabbjai még 8 évesek sincsenek, de már most számot adhatnak jelenlegi tudásukról, ami a jövőjüket tekintve később hatalmas előnyt jelenthet számukra,  hiszen versenytapasztalattal és erős motivációval fognak rendelkezni.”

Amint arról Kiss Júlia beszámolt, a résztvevők ezúttal is  először a versenyszámok kötelező, azaz technikai részét mutatják be,  ezt követően kerül sor  a szabadprogramok előadására, ami a sporágat kevébé ismerők számára is nagyobb látványosságot kínál. A 26 egyesületet felvonultató versenyen a jövő reménységei mellett a sporág meghatározó szerepet betöltő hazai nagyságaival is találkozhatunk, de a „veteránok” közül is többen vízbe ugranak, mint például a masters világ- és Európa bajnok BVSC-Zugló szabadkombinációs csapata, vagy Hajas Regina a H2O SE színeiben, aki több éves kihagyás után tért vissza a medencéhez. Szurkolhatnak a nézők, a klubtársak és a hozzátartozók olyanoknak is, akik nyáron még a magyar válogatott színeiben versenyeztek, de most tanulmányaikra összpontosítva visszatértek a klubjaikhoz. Ez utóbbiak közé tartozik többek között Kassai Dóra, Welker Zsuzsa, Kleinhappel Réka és Sárkány Tamara.

A Magyar Kupa utolsó versenynapján a korosztályos kupák mellett egy ugynevezett abszolút kupa is gazdájára talál, amit az elmúlt két évben a H2O SE-nek sikerült megnyernie. Ha idén is ők szerzik a legtöbb pontot, akkor a szabályok értelmében már nem kell visszaadniuk a vándorserleget, hanem az övék maradhat. Így nagy a tét a vecsési egyesület számára, mert bőven akad kihívójuk, mint például a Budapesti Honvéd SE, akik a legtöbb versenyzővel, számszerint 63 sportolóval érkeznek, de várhatóan a BVSC-Zugló és a Medúza21 SE is harcba száll az említett kupáért.

A szombati nap zárásaként Cselleng Erikára emlékezik a szinkronúszók nagy családja, aki nemrégiben  tragikus hirtelenséggel hunyt el. Eltávozásával értékes versenybírót veszített el a magyar szinkronúszás, a  sportág famíliájának olyan tagját, akit mindenki szeretett. Lányát, Cselleng Klára sokszoros országos bajnok szinkronúszót láthatják vízbe ugrani mindazok, akik ellátogatnak a Duna Arénába, az elhunyt előtt tisztelgő megemlékezésre. Klára egy  kűr  bemutatásával búcsúzik el az édesanyjától.

(A Duna Aréna Hírlevelét tájékoztató Kiss Julia sokszoros magyar bajnok, korábbi válogatott versenyző, aki számos világ- és Európa-bajnokságon vett részt. A szeptemberi masters Európa-bajnokságon háromszor állhatott fel a dobogó tetejére, ám az egyéni versenyszámoktól mindig távol maradt, sosem érezte magát szólistának. Ez most sem változott, de hogy pótolja ezt a hiányt, először ugrik egyéni versenyszámban is vízbe, ezzel is ösztönözve mindenkit, hogy sosem késő valami újat kipróbálni…)

Milák Kristóf a Duna Arénában folytathatja az olimpiai felkészülését

A hét első napján sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy Milák Kristóf, a 2017-es FINA Vizes Világbajnokság ezüstérmese elköszönt érdi klubjától és mostantól a Budapesti Honvéd Sportegyesület színeiben folytatja versenyzői pályafutását. Amint arról a média képviselői tudomást szereztek, csaknem biztos, hogy a 18 esztendős újdonsült háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok a Duna Arénában talál kíváló edzéslehetőségre, egyszóval tavalyi átütő sikerének színhelyére visszatérve készül fel a 2020. évi tokiói olimpiára.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook