2021. december 7. - Ambrus

Kézilabda: a fiúknak nem sikerült

2018. november 6. Szerző: Rózsa Misi
A hétvégén ismét küzdelmekre került sor a férfi kézilabda BL során. Két csapatunk volt érdekelt a küzdelmekben, az idegenben pályára lépő Szeged és a hazai pályán játszó Veszprém.

 

Itt a Szegednek volt nehezebb dolga, mert ők a kiváló formában lévő PSG otthonába látogattak el, ahol egy kiadós vereség is simán benne lehetett volna a pakliban. A PSG az addig lejátszott öt mérkőzéséből, mind az ötöt meg tudta nyerni, veretlenül áll tehát a csoport élén.

Meglepetésre a mieink bátran kezdtek és kifejezetten jó játékkal rukkoltak elő. Ez az első pillanatokban rendesen meg is zavarta a franciákat, így volt a játéknak olyan szakasz itt az elején, amikor négy gólos előnyben voltunk. De aztán egyre jobban kezdték összekapni magukat a vendéglátóink és az előnyünk, lépésről-lépésre kezdett el fogyni. Az első félidő közepétől, már jelentős volt az ellenfél fölénye, itt ők tudtak elszökni öt gólos előnnyel is. De a Szeged javára legyen mondva, hogy nem adták fel, jöttek szépen előre és a végén akár az egyenlítés is meg lehetett volna a szünetre, de azt nem sikerült kiverekedni, az első félidő 15-14-el ért véget.

A második félidő, magyar egyenlítéssel indult. Igaz ezután sokáig fej-fej mellett haladva, hol a franciák vezettek eggyel, hol mi egyenlítettünk. Sőt egyszer még újra át is tudtuk venni a vezetést egy jobb szakaszban. De a franciák belehúztak és a végén volt, hogy már megint több góllal vezettek. A vége ennek a félidőnek 18-17 lett, így összesítésben 33-31-re veszítettünk, de ez egy emelt fővel viselhető vereség volt.

Elméletileg a Veszprémnek könnyebb dolga volt, hiszen hazai pályán kellett volna legyőznie a Rhein-Neckar csapatát. Nem rossz csapat ez, de a Veszprém ha jó formában van, simán verheti is. Bár az egyik mumusának is tekinthetjük. Az első félidő jelentősebb részében a Veszprémnél is volt az előny, de a félidő vége felé beleszaladtak egy kisebb hullámvölgybe, amit az ellenfél remekül használt ki és a félidő végére, három gólos előnyt verekedett ki magának. 12-15

A második félidőt már jobban kezdte a Veszprém és igen hamar le is sikerült dolgoznia a hátrányát. De megint jött a félidő vége, amire kifulladt a csapat, az ellenfél itt is ki tudta használni a megingást, és hiába nyerte meg ezt a második játékrészt a Veszprém 16-14-re, sajnos összesítésben 28-29-re az ellenfél bizonyult jobbnak. Nagy kár az elhullajtott pontokért.

Jelenleg a Szeged 6 lejátszott mérkőzés után, 10 ponttal a B csoport második helyén áll a PSG mögött. Négy pont az előnye az őt üldöző Nantes előtt. Az A csoportban a Veszprém hat forduló után 6 ponttal az ötödik, igaz még ő is biztonságos távolságban van a kiesést jelentő helyektől.

Legközelebb november 11.-én lép pályára a Szeged idegenben a Skjern otthonában, a sorozatban. A Veszprém november 10.-én szintén idegenben fog pályára lépni, a csoport utolsó helyezettje a Kristianstadt ellen és természetesen itt már csak a győzelem lehet az elfogadható eredmény számára.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook