2021. december 7. - Ambrus

Kézilabda: a csajok taroltak

2018. november 6. Szerző: Rózsa Misi
A női kézilabda BL-ben is mérkőzéseket játszottak a hétvégén. Amíg a fiúk sajnos elbuktak a soros akadályon, addig a lányok tökéletesen szerepeltek. Itt is két csapatunk küzd a lehető legjobb szereplés eléréséért szokás szerint ez a két csapat a Ferencváros és a Győri ETO.

 

A Ferencváros csapata most a csoport utolsó helyén álló, az életéért küzdő Bietigheim otthonába látogatott el. A Ferencváros kezdte azonnal jobban és harcosabban a játékot, könnyen szerezte meg és tartotta az előnyét egy ideig. De aztán jött egy kisebb üresjárat, az ellenfél pedig kegyetlenül lecsapott rájuk és volt a játéknak olyan periódusa is, amikor a Fradi hátránya már három gólosra duzzadt. De hamar ébredtek kisebb álmukból, így ugyan a házigazdák vezettek a fordulás előtt, de csak egyetlen gólocskával. 14-13.

A második félidőre már a megszeretett és megszokottan harcos ferencvárosi lányok léptek pályára és nagy erővel estek neki az ellenfélnek, aminek következtében rendkívül hamar sikerült megfordítani az eredményt, sőt ebben a játékrészben többször is sikerült 5 gólosra növelnünk az előnyünket. Ezt a félidőt magabiztosan és könnyedén, kifejezetten szép játékkal 11-15-re nyertük, így a Ferencváros hozva a kötelezőt, idegenben tudott nyerni 25-28-ra.

Négy mérkőzést követően, a Ferencváros vezeti a csoportot 6 ponttal. Második a CSM Bukarest 4 ponttal, harmadik a Kristiansand 3 ponttal és utolsó szintén 3 ponttal a Bietigheim.

A címvédő Győri ETO a Thüringer csapatát fogadhatta hazai pályán. A Győri ETO eddig mind a három lejátszott mérkőzését megnyerte, míg soros ellenfele eddig mindenkitől kikapott, így egyértelmű volt, hogy itt csakis hazai siker születhet. Ez meg is volt, de a vártnál azért kicsit nehezebben. Az első félidőt nagyon jól kezdték a győri lányok. Volt, amikor 4 gólos előny birtokában voltak. Az első félidő, közepén volt egy holtidőszakuk, amikor az ellenfél a vezetést is át tudta egy pillanatra venni. De ez felébresztette a lányainkat újra nagy erővel támadtak és határozottan védekeztek, amivel visszavették a vezetést és a félidő végére már megint négy gólos lett az előny.  19-15

A második félidőben kicsit lazábbra vették megint a játékot, az ellenfél jól tudott így zárkózni és ugyan érdemben az előnyünk nem forgott veszélyben, de ezt a félidőt a vendégek nyerték 12-13-ra. Ennek ellenére az újabb győzelem meg lett, hiszen a végeredmény ezzel 31-28 lett a javunkra.

A Győri ETO magabiztosan vezeti a csoportot négy lejátszott mérkőzés után 8 ponttal. Második mögötte a Ljubljana 5 ponttal, harmadik a Podravka Vegeta 3 ponttal és utolsó 0 ponttal a Thüringer.

A Győri ETO a következő mérkőzését november 10.-én vívja majd a Ljubljana vendégeként. A Ferencváros november 11.-én hazai pályán fogja fogadni a CSM Bukarest csapatát.

Eddig lányaink szereplése a BL-ben a legnagyobb rendben van, bízhatunk a hasonlóan sikeres folytatásban.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook