2021. december 7. - Ambrus

Késely Ajna dicsősége

2018. november 10. Szerző: Szele Tamás
Vannak a sportban csodálatos pillanatok, elsőként a győzelem, aztán az az érzés, éremmel a nyakban, a dobogón, és vannak olyan elismerések is, amelyik mintegy összegzései a korábbi sikereknek. Egy hete Rasovszky Kristófot ismerték el a nemzetközi szaksajtóban a világ legjobb nyíltvízi úszójának, ma pedig Késely Ajna lett Európa második legjobbja.

 

Igen, kérem: az Európai Olimpiai Bizottság tagjainak szavazata alapján egy osztrák kerékpáros, a mountain bike ifjúsági Európa- és világbajnok Laura Stigger lett 2018 legjobb ifjúsági korú sportolónője, mögötte – egy szlovén szlalom-kajakozóval holtversenyben – a 17 esztendős Késely Ajna érdemelte ki a megosztott második helyet.

A Kőbánya SC válogatott úszója idén minden nagy nemzetközi versenyén káprázatos teljesítménnyel rukkolt ki. Helsinkiben, az ifjúsági Európa-bajnokságon hét érmével, köztük az öt arannyal valósággal tarolt, nem sokkal később Glasgow-ban a felnőtt sportolók mezőnyében két ezüst- és egy bronzérem volt teljesítményének jutalma, legutóbb Buenos Airesben, az ifjúsági olimpián pedig aranyérmes mesterhármassal koronázta meg az idei bravúros esztendejét.

Ajna az eredményhirdetés után elmondta, hogy mestere, Turi György nélkül aligha lehetne most az európai sportolók rangsorának egyik dobogós helyezettje.

„Egyenesen a százhalombattai rövid pályás bajnokságról érkeztem Gyuri bácsi kíséretében Marbellába, az Európai Olimpiai Bizottság közgyűlésének otthont adó tengerparti városba, és az igazat megvallva csak itt értesültem arról, hogy milyen nagy eseménynek a résztvevője lehetek. Büszke vagyok arra, hogy a nevem felkerült a díjvárományosok listájára, még inkább a végső helyezésemre. Amikor arra kértek, hogy álljak ki a nemzeti olimpiai bizottságok vezetői és a díszvendégek elé, szavamra mondom, jobban izgultam, mint egy úszóversenyen.”

Kedves, szerény, okos, fiatal, élsoportoló – és Európa második legjobbja!

Gratulálunk, Ajna!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook