2021. december 3. - Ferenc, Olívia

A Kékség királya

2018. július 26. Szerző: Szele Tamás
Alekszej Molcsanov 2004 óta a búvársportok királya: az 1987-es születésű volgográdi fiatalember szinte családi hagyományként tekinthet a merülésre, hiszen édesanyja, Natalia Molcsanova is világcsúcstartó volt ebben a sportágban, sőt, 2015. augusztus másodikán merülés közben is tűnt el a spanyol partoknál…

 

Alekszejt azonban nem tántorította el a gyász a Nagy Kékségtől, ellenkezőleg: hihetetlen sikerrel ostromolja a mélységeket, sokszoros világbajnok, talán édesanyja emlékének is adózik azzal, hogy rekordot rekordra halmoz. Most éppen saját, szabadtüdős merülési csúcsát döntötte meg a Bahamákon, a Dean’s Blue Hole-nak nevezett képződménynél, amely a bolygó második legmélyebb pontja – az első a Marianna-árok.

Tavalyi eredménye 129 méter volt, természetesen oxigénpalack nélkül, hiszen szabadtüdős merülésről van szó, idén 130 méterre sikerült lejutnia. Mint azt a merülés után nyilatkozta:

„A mai merülés fontos mérföldkő a szabadtüdős merülés történetében, így számomra némi izgalmat jelentett. Bár tudtam, hogy fizikailag készen állok erre, csak a mentálisan kellett koncentrálnom, de nagyon boldog vagyok, hogy sikerült!”

Molcsanovnak még túl kell esnie a WADA doppingvizsgálatán is, hogy rekordját hivatalosan is regisztrálják, de nem kétséges, hogy tisztának fogják találni – neki nincs szüksége tiltott szerekre.

Ő szenvedélyből merül.

És nála fordítva érvényes a mondás: nem „mind magasabbra”, hanem „mind mélyebbre”.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook