2021. december 7. - Ambrus

Kajakok és sárkányhajók a Duna Aréna versenymedencéjében

2018. november 14.
Hosszú Katinka és Kozák Danuta is „fellép” a november 25-i Vizesgálán.

 

„A Duna Arénánál méltóbb helyszínt aligha találhattunk volna az Ötpróba programsorozat idei Vizesgálájának, büszkék is vagyunk arra, hogy abban a létesítményben lehetünk november 25-én házigazdák, amely tavaly nyáron a magyar sport eddigi legnagyobb nemeztközi sporteseményének, a FINA Vizes Világbajnokságnak a központja volt” – nyilatkozta a Duna Aréna Hírlevelének Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, az ötpróba eseménysorozat futónagykövete. – A gála tavaly a Tüske Uszodában aratott nagy sikert, most annál is színesebb és látványosabb műsorral igyekszünk kirukkolni, remélhetően 3500-4000 néző előtt.”

Az eseményszervezés területén egyre otthonosabban mozgó sportcsillag örömmel számolt be arról, hogy összesen 30 olimpiai, világ, illetve Európa-bajnokot sikerült megnyerniük a Vizesgála ügyének, akiknek egy része a saját sportágában produkálja majd magát, mások számukra kevésbé honos versenyszámokban is vállalják a versengés kihívását. Főszereplőnek számít Hosszú Katinka és Kozák Danuta, a magyar sport két amazonja, akik közül nyilvánvalóan előbbi érzi majd magát hazai pályán, hiszen a 2017-es FINA Világbajnokságon itt tündökölt, és lett a 200 és a 400 vegyesen aranyérmes, a 200 háton második, a 200 pillangón pedig harmadik helyezett. Olimpiai összevetésben ugyanakkor jelenleg Kozáké az elsőség, aki Londonban és Rióban összesen öt aranyérmet gyűjtött, míg Hosszú ötkarikás gyűjteményében egyelőre három aranyérem díszeleg.

A két nagyágyú mellett ott lesz a Vizesgála szereplői között az egyaránt háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Szabó Gabriella és Storcz Botond, az EB-győztes úszó Verrasztó Evelyn és a kétszeres világbajnok Cseh László, vízilabdázóként pedig többek között Kásás Tamás és szervezőből fellépőnek átváltozó Dr. Kiss Gergely is. Mint ismeretes, ők ketten kulcsszerepet játszottak a magyar vízilabda válogatott olimpiai mesterhármasának kivívásában és még egy sor értékes tornagyőzelem kiharcolásában.

„A sportprogramot igyekeztünk a létesítmény lehetőségeit kihasználva a lehető legszínesebbé tenni – folytatta Kiss Gergő. – Lesz úgynevezett csillagszóró úszás, kajakverseny, kajakpóló mérkőzés, sárkányhajó bemutató, vízilabdameccs, de SUP bemutató is, amelynek résztvevői speciális deszkán eveznek majd a Duna Aréna versenymedencéjében, de fellépnek a Rippel fivérek is, a nemzetközi hírnévnek örvendő magyar artisták.”

A Vizesgála nem csupán sportolásra csábító látványosságot kínál, hanem azok számára is szereplési lehetőséget biztosít, akik egyszerűen csak szeretik a vizet és a rendszeres testmozgást. A showműsor előtt rendezik meg azt az úszóversenyt, amelyre bárki benevezhet edzettségi szintjétől függetlenül. Három távon, 500, 1000 és 3000 méteren folynak majd versengések, a távok teljesítésével Ötpróba pontokat lehet szerezni. Mint ismeretes, az Ötpróba az ország legnagyobb, immár 20 ezernél is több tagot számláló szabadidősport közössége. A résztvevők a rendszeres sportolás elismeréseként – csak a példa kedvéért a Vivicittá városvédő futás, vagy a félmaraton feladatának teljesítésekor, vagy éppen a Balaton átúszás résztvevőjeként  - pontokat szerezhetnek, amelyeket később értékes sportszerekre válthatnak be. Pontszerző alkalmat jelent a november 25-i Vizesgála is.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook