2021. december 7. - Ambrus

III. G4 Nagyerdei Félmaraton

2018. május 8. Szerző: Rózsa Misi
Május 6-a, vasárnap. Itt kérem szépen, még a naptár szerint a tavasz végének kellene kellemesen jelen lennie a hétköznapokban és hétvégékben. Az is van. Hajnal felé és kora reggel…

 

De aztán a Nap elindul felfelé és hirtelen szétverve a tavasz békéjét, teljes erővel ránk szabadítja a nyarat. Ez klimatizált helyiségben, vagy vízparton heverészve kifejezetten olyan dolog lehetne, amire azt mondjuk, rendjén van így. Miközben persze kicsit filozofálgatunk a globális felmelegedésről és annak káros következményeiről.

De nem mindenki heverészik vízparton vagy klimatizált helyiségben. Vannak olyan furcsa szerzetek, akik már reggeltől futó cipőt húznak és kivonultak Debrecenbe a Nagyerdőhöz és úgy döntöttek, ők bizony itt futni fognak, dacolva a kánikulával és egyebekkel.

Reggel 9 órakor a gyerekek lettek először elindítva a versenyükön. 10 órától indult a Minimaraton, 10:05 Negyedmaraton és 10:10-től az igazi nagy kihívás a félmaraton.

A gyerekeknek 2.5 kilométert kellett teljesíteniük. A minimaraton távja valamivel több mint 5 kilométer volt, a negyedmaratoné 10.5 km és persze a félmaratoné több mint 21 km. Az idei versenyt az is színesítette, a rendészeti dolgozók, külön versenyen mérhették össze egymással tudásukat és kitartásukat.

Futni ezúttal az erdőben kellett a versenyzőknek, ami valamennyit enyhített ugyan a kánikula nehezítésén, de nem túl sokat, akik itt akármilyen idő mellett is célba tudtak érni, büszkék lehettek teljesítményükre. Bár a hőség szempontjából könnyebb volt erődben futni, mint szabadon, viszont mivel itt erdei terepen kellett futni, nem volt könnyű dolga az indulóknak. A verseny rendezői a Debreceni Kilométerek Sportegyesület, a Decathlon Debrecen és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület voltak.

Már senkit nem lephet meg, hogy a maratoni futásban komoly babérokra törő Bényei Szilárd is rajthoz állt ezen a versenyen. Ő természetesen a legnehezebb kihívást a félmaraton lefutását választotta fegyvernemének. 110 induló állt ebben a számban rajthoz. Közöttük az ország sok részéről érkeztek igazi rutinos, nagyon erős jó futók is. Bényei az esélyesek közé tartozott a verseny előtt is. legnagyobb ellenfelének itt most talán Kánai Rolandot mondhatjuk. Bényei ezen a versenyen is igen rendesen oda tette magát és a hosszú távot a dög melegben 1 óra 27 perc 20 másodperc alatt tudta teljesíteni. Ezzel a nagyon jónak mondható idővel az abszolút versenyben második helyen végzett, míg a 19-30 éves kategóriában sikerült behúznia az első helyet. Ez a teljesítmény most is nagyon rendben volt a fiatal futónk esetében.

A verseny mellett színes programokkal várták a szervezők az érkezőket, legyenek azok versenyzők, vagy szurkolók, vagy csak egyszerű nézelődők. Mint általában a futóversenyekre, úgy erre a versenyre is a családias, jó hangulat volt jellemző.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook