2021. december 7. - Ambrus

Hoki ezerrel

2018. október 12. Szerző: Rózsa Misi
Novemberben Budapest a jégkorong figyelmének középpontjába verekedheti be magát, hiszen három nemzetközi tornának is otthont ad hazánk fővárosa.

 

A jégkorong ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ami a magyar válogatott sikerének köszönhető. Ez a csapat el tudta érni, hogy a sportot szerető közössége az országnak a szívébe zárja a fiúkat. Még olyanokat is magával tudott ragadni a válogatott varázsa, akik előtte nem túl sokat foglalkoztak jégkoronggal. És azt is el kell mondani itt, hogy nemzetközi szinten is nagyon hamar belopták magukat lelkesedésükkel a magyar szurkolók, a sportközvélemény szívébe is. Egy szerethető csapat találkozott össze egy nagyon szimpatikus szurkolótáborral és együtt csodát varázsoltak és nem csak egy éjszakára.

Nyilván legjobban az EIHC tornáját várhatjuk, amikor is a felnőtt férfi válogatottunk lép majd jégre. Itt az ellenfeleink Dél-Korea, Kazahsztán és Olaszország lesznek. Nagyon jó mérkőzésekre van tehát kilátás. Az eseménynek a Tüskecsarnok ad majd otthont, november 7. és 10.-e között. A magyarok játsszák itt majd a nyitómérkőzést november 7.-én Kazahsztán ellen. November 9.-én a fiúk Dél-Korea ellen fognak játszani, november 10.-én pedig jöhetnek az olaszok. November 7.-én és 10.-én 16 órakor kezdődik a magyarok mérkőzése, november 9.-én 19:30-tól lehet majd a mieinkért izgulni.

November 7.-én játszik majd Olaszország-Dél-Korea ellen. November 8.-án Dél-Korea és Kazahsztán csapnak össze. November 9.-én is a mienk mellett még egy mérkőzést fognak lebonyolítani, ahol Kazahsztán és Olaszország feszülhetnek egymásnak.

A felnőtt női válogatottunk is november 7. és 10.-e között fog szerepelni a fővárosban a Hat Nemzet Tornáján. A résztvevő országok: Magyarország, Franciaország, Szlovákia, Kína, Norvégia és Dánia. Két csoportba lettek sorsolva a csapatok. A magyar lányok ellenfelei itt Kína és Dánia lesznek. Az eseménynek Káposztásmegyeren a Vasas Jégcentrum ad majd otthont. A magyarok először november 7.-én Kína ellen léphetnek majd jégre, 19 órától. A következő mérkőzésünket November 9.-én szintén 19 órától fogjuk lejátszani Dánia ellen.

Az A és a B csoport győztesei fognak megmérkőzni egymással a bajnoki címért. Az A és B csoport második helyén végzők küzdhetnek meg egymás ellen majd a bronzéremért. Az A és B csoport utolsói küzdhetnek az 5. hely megszerzéséért majd egymással. Ezeket a küzdelmeket mind november 10.-én fogják megrendezni egymás után. 12 órától indul a küzdelem az 5. helyért, 15:30-tól a bronzért, és a döntő 19 órakor kerül megrendezésre.

A divízió I/B világbajnokságra készülő U20-as férfi csapatunk is ebben az időpontban itthon felkészülési tornán fog szerepelni a pesterzsébeti jégcsarnokban. Nem akármilyen ellenfelek érkeznek hozzánk itt is! Franciaország, Szlovénia, Olaszország szállnak a mieinkkel küzdelembe november 8. és 10. között.

A magyarok november 8.-án 19 órakor kezdenek az olaszok ellen. November 9.-én szintén 19 órától folytatjuk a küzdelmünket, de ekkor Szlovénia lesz az ellenfél. November 10.-én következik majd az utolsó mérkőzésünk 15:30-tól Franciaország ellen.

Három kemény verseny, mind itt Budapesten. Nagy élménynek ígérkezik és szurkoljunk nagyon a magyarok sikereiért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook