2021. december 7. - Ambrus

Hetet egy csapásra

2018. október 15. Szerző: Szele Tamás
Pontosítsunk: egy nap alatt. És miből hetet? Éremből, kérem, éremből: a magyar csapat ugyanis ennyi medált szerzett szombaton a Buenos Airesben tartott ifjúsági olimpián. Taroltak az ifik minden sportágban, amiben csak elindultak: eddig álomszépen teljesítenek a fiaink-lányaink, és rontani már nem lehet a helyzeten, csak javítani. De lássuk a részleteket!

 

Bár ennyi részletre nehéz is kitérni, vegyük először csak ömlesztve. Kiss Ádám a kajakosok gyorsasági versenyében szerzett aranyérmet, Gönczöl Laura kenuban lett ezüstérmes, a női strandkézilabda-válogatott és az öttusázó Gulyás Michelle pedig bronzérmet szereztek, a tornász Balázs Krisztián a második helyen végzett talajon, és ugyancsak ezüstérmet nyert Bácskay Csenge ugrásban. Birkózásban is jutott ezüst a magyaroknak: Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában végzett a második helyen.

Kérem: éremparádé a javából!

A felnőttek versenyével szemben az ifiknél párokban rendezett versenyen Kiss bő egy másodperccel legyőzte belga ellenfelét, női kenuban azonban a magyar versenyző alulmaradt üzbég riválisával szemben.

A strandkézilabda-válogatott az elődöntőben szoros küzdelemben maradt alul az argentin válogatottal szemben, a bronzmeccsen pedig a viadal honlapja szerint simán, 2-0–ra verték a hollandokat.

Balázs Krisztián a második helyen végzett talajon, de ugyancsak ezüstérmet nyert Bácskay Csenge ugrásban.

Balázs a szerdöntőben 13,600 pontot kapott gyakorlatára, ezzel nem sokkal maradt el a győztes japán Kitazono Takeru 13,633-as eredményétől.

Bácskay két ugrásának átlaga 13,933 pont volt, míg a győztes olasz Giorgia Villáé 14,233 - a játékok honlapja szerint.
Birkózásban Szél Anna az 57 kilogrammosok súlycsoportjában négy győzelemmel az élen zárt a B csoportban, ezzel került a döntőbe, ahol az A csoport legjobbjával, Nonoka Ozakival küzdött meg. A finálét a japán technikai tussal nyerte.

Az öttusázó Gulyás Michelle az egy nappal korábbi rangsoroló vívást 12 győzelemmel és 11 vereséggel a 10. helyen zárta, majd a szombati versenynapon a 200 méteres úszást 2:11.16 perccel megnyerte, ezzel a harmadik helyre jött fel. A bónuszvívásban egy győzelmet aratott, ami egy pluszpontot jelentett a számára, a lövészetekkel kombinált 3200 méteres futásban pedig 12:44.55 perccel a hatodik legjobb eredményt érte el, és ez elég volt ahhoz, hogy a harmadik helyen érjen célba.

Az éremtáblázat gyönyörűen alakul: a magyar küldöttség eddig 12 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmet szerzett. Ebből hetet szombaton.

Ez az, kérem, ez az: hetet egy csapásra!

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook