2021. december 7. - Ambrus

Hatalmas csaták Salgótarjánban

2018. október 14. Szerző: Rózsa Misi
A Felix Promotion őszi második gáláját rendezte meg Salgótarjánban. Szokás szerint a rendezvény látványos díszletek között zajlott le, telt ház előtt, kiváló hangulatban. Nem csak a külsőségei voltak rendben nagyon a rendezvénynek, hanem kiváló mérkőzéseket is láthatott a kilátogató közönség, vagy azok, akik tévén keresztül követték a gálát.

 

Az est főeseménye a cirkálósúly magyar bajnoki címéért kiírt küzdelem volt, Darmos „Gladiátor” József és Tóth „Barbár” Tamás között.  Igazi véres csemege lett ez a remek küzdelem. Mindkét versenyző számára remekül sikerült a formaidőzítés, remek kondícióban voltak. A küzdelem közöttük nyílt volt, és amit külön ki kell emelni, rendkívül sportszerű is egyben. A ring bírónak nagyon megkönnyítették a dolgát a fiúk, eltűnhetett mellettük, nem igen kellett beleavatkoznia a küzdelembe. Darmos nagyon jól kezdte a találkozót, de Tóth ebben az időszakban rendkívül precízen építette fel a védekezését és taktikusan képes volt kivárni, hogy később ő szorongathassa meg Gladiátort. Mindkét versenyző hatalmas ütéseket vitt be és kapott a másiktól. Mindkét versenyző el tudta érni, hogy közel kerüljön ahhoz, hogy idő előtt lezárja a küzdelmet. És hogy ez nem következett be, abban jelentős szerepe volt mindkettőjüknél a másik remek állóképességének és ütésállóságának. A 9. menetben véget ért a találkozó, mert egy teljesen vétlen fejelés következtében mindkét versenyző megsérült és a bíró úgy döntött ezért, hogy lezárja a mérkőzést. Nálam ugyan egy kicsivel Tóth látszott jobbnak, de a pontozóbírók döntetlen eredményt hoztak ki, ami igazságosnak mondható a látottak alapján és remek hír, hiszen ez azt jelenti, hogy ez a két kiváló versenyző, ismét össze fog majd csapni egymással, ami igazi csemege lesz megint majd az ökölvívás szerelmeseinek.

Ki kell emelni, hogy Tóth Tamás esetében remek döntésnek bizonyul, hogy Pintye Szabolcsot választotta edzőjének. Előtte is ügyes és hatalmas erővel rendelkező fiú volt Tóth, de Pintye Szabolcs, igazi ökölvívót faragott a verekedőből. Ez a páros látványosan nagyon egymásra talált és együtt jelentős eredményeket fognak még elérni. Tóth most már nem csak nagyon erős, de rendkívül sokat javult az állóképessége is és különösen a technikai és taktikai tudása. Még kemény és hosszú munka vár rájuk, de a párosuk mutatott teljesítménye alapján, megérte ebbe erőt és energiát fektetni.

A cirkálósúly legeredményesebb és talán legnépszerűbb versenyzője Szellő Imre, ezúttal venezuelai ellenféllel nézett a ringben farkasszemet. Gusmyr Pedro több világbajnok ellen lépett már szorítóba kihívóként és nagyon kemény, remek ellenfél, aki nem kis tudással bír. Imre nem kapott személyében könnyen megoldható feladatot. Bertók Róbert, Szellő edzője viszont a tőle megszokott alapossággal készült fel az ellenfélből és készítette fel Imrét arra a taktikára, ami ezzel a veszélyes bunyóssal szemben célravezetőnek is bizonyult. Imi az elején óvatosabban kezdett és igyekezett távolról küzdeni. Az első pillanattól kezdve fölényben tudott bokszolni a venezuelaival szemben és egyértelműen gyorsabbnak, erősebbnek, pontosabbnak bizonyult annál. Sokan megijedhettek attól, hogy Szellő szemhéja két helyen is igen hamar megsérült és erősen vérezni kezdett. De megdöbbentő volt, hogy ez a legkisebb mértékben sem zavarta meg a fegyelmezett Szellőt, akinek hiába folyt a szemébe a vére, irányítani tudta az összecsapást ilyen állapotban is és nem követett el semmi hibát. Szintén nagy elismerés illeti Bertók Róbertet azért is, amilyen gyorsan a sarokban a két menet között megoldotta Imre sérülésének kezelését, ami nem kis kihívás volt. Tulajdonképpen akár már a második menetben is véget érhetett volna a találkozójuk, hiszen Imre már itt elkapta megrendítő módon az ellenfelét, akit minden tisztelet megillet azért, hogy ennek ellenére is állva tudott maradni és túl élte a kritikus időszakot. De szinte minden menetben volt egy pillanat, amikor úgy festett Imre le fogja zárni ezt a küzdelmet idő előtt, de egészen a 7. menetig a kemény állú venezuelai talpon tudott maradni vele szemben, akkor is, amikor már látványosan nagyon elfogyott. Hogy Imre nyeri az összecsapást, ahhoz kétség sem férhetett, hiszen az összes menetet hozni tudta. A 7. menetben aztán sikerült ismét elkapnia az ellenfelét, és sorozásai következtében az már azt sem tudta hol van, ezért a versenyző testi épségének védelmében a bíró lezárta a mérkőzést, ezzel Szellő ismét KO győzelmet ért el nagyon megérdemelten. Szellő ismét bizonyította, hogy nem véletlen, hogy jelenleg ő a legmagasabban jegyzett profi magyar ökölvívó.

Kovács „Caramel” Zoltán nagypehelysúlyban ezúttal Szellőhöz hasonlóan venezuelai ellenfelet kapott, Rafael Hernández-t, aki a WBA dél-amerikai övének a birtokosa. Az elején kicsit álmosabban kezdett Kovács, a venezuelai ezt itt még jól tudta kihasználni. Ráadásul Caramel meg is sérült, olyan erősen vérzett, hogy kétséges volt, hogy tudja e majd folytatni. De a szünetben Nagy Lajos, aki hivatalosan is a világ legjobb cutmanje, csodát varázsolt és megszüntette a sérülést. Így semmi sem akadályozhatta meg Kovácsot abban, hogy módszeresen kezdje meg felőrölni ellenfelét. menetről menetre bontotta azt le és a végén már igen jelentős fölényben tudott bokszolni. Igaz a 6. menetben ápolni kellett Kovácsot, de ez nem befolyásolta a mérkőzés sorsát. Viszont itt is a 7. menetben a két versenyző teljesen vétlenül összefejelt és olyan mértékben történt sérülés ennek következtében, hogy a bíró leállította a mérkőzést. Mivel eljutottak a 7. menetig, így az addig mutatottak alapján a pontozók technikai döntéssel Kovács „Caramel” Zoltánt hozták ki győztesnek, ami jogosságát nem is lehet vitatni.

Nagyon kellemes este volt ez, nagy harcokat, szép küzdelmeket hozó. Gratulálunk a szervezőknek, a kiváló versenyzőknek és a versenyzőkkel foglalkozó szakembereknek.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook