2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Felnőtt női ökölvívó EB Bulgáriában

2018. június 7. Szerző: Rózsa Misi
Most felnőtt bokszoló lányainkon a sor, hogy szintén Bulgáriában, de ők az ország fővárosában, Szófiában mutassák, meg mit tudnak.

 

Serdülő ökölvívó fiataljaink is Bulgáriában mérkőztek meg Európa legjobbjaival és értek el azon az EB-n szép eredményt. Most Kovács Mária női szövetségi kapitány vezetésével 9 lány fog megküzdeni azért, hogy érmet, érmeket szerezzenek a magyar színeknek. A verseny kedden kezdődött, de csak szerdán lépett először magyar versenyző a szorítóba.

Nagy Angéla 57 kg-ban a szerb Zekic Jelena ellen lépett a kötelek közé. Az első menetben már nagyon kemény adok-kapok alakult ki a két versenyző között. A magyar lány bátran ment előre, kezdeményezőbb volt és egy picivel talán több tiszta találata is volt, de a szerb nem adta könnyen magát. A második menetben Angéla kicsit fáradtabban mozgott a ringben, több volt a csapkodás részéről, amit a szerb jó használt ki a maga javára és ez a menet egyértelműen az ellenfélé lett így. A harmadik menetre Nagy Angéla csodálatosan meg tudott újulni. Rendkívül nyugodtan, szépen és egyértelműen sikeresen bokszolt. Nem lehetett kérdés, hogy jobb volt itt ellenfelénél. Ráadásul azt is mondhatjuk, hogy lényegesen jobb. Mi nem vitatjuk, hogy nagyon szoros csatát hozott a mérkőzés a lányok között. Teljesen jogosnak érezzük, hogy megosztott pontozás lett a vége, de nagyon nem volt igazságos, hogy a szerb lány kezét emelték a magasba a végén.

Oláh Eszter 64 kg-ban román ellenfelet kapott elsőre, Maria Dana Borzei személyében. Itt is meglepően kemény csata alakult ki a két lány között. Az első menetben egyértelműen Oláh Eszter volt a jobb. De sajnos a második menet, ha szorosan is, de valóban az ellenfélé volt. A harmadik menetben már kockázatokat is felvállalt Eszti a siker érdekében, de sajnos itt is ha picivel is, de a román lány volt eredményesebb, így a magyar lányunk számára a küzdelmek véget értek, a román léphetett tovább.

Sajnos tehát az első nap mérlege igen rossz lett számunkra, mert mindkét versenyzőnk, aki a ringbe lépett, kiesett a további küzdelmekből. Reméljük a folytatás jobban fog sikerülni a csapat számára. Nagyon szurkolunk nekik.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook