2021. december 7. - Ambrus

Felemás kezdéssel, de megvan a továbbjutás

2018. december 5. Szerző: Rózsa Misi
December 1.-én útjára indult a magyar női kézilabda válogatott számára, az Európa Bajnokság csoportkörei.

 

Nagy reményekkel vágtunk neki a tornának, ahol négy darab, négy fős csoportra lettek osztva a csapatok. Mi a C csoportba kerültünk, ahol ellenfeleink: Hollandia, Spanyolország és Horvátország. Minden csoportból az első három helyezett, jut tovább az Eb egyenes kieséses szakaszába, és minden csoportból az utolsó helyezett kiesik.

Első ellenfelünk Hollandia volt. Az első félidő nagyon kiegyenlített játékot hozott a két csapat között. Igaz a félidő felétől a mieink játszottak veszélyesebben és ebben a szakaszában a játéknak, nagyon benne volt annak a lehetősége, hogy megnyerjük a találkozót, komoly játékerőt képviselő ellenfelünkkel szemben. Igaz a félidő végére megint erősen zárkózni kezdtek és 11-11 lett az eredmény a két csapat között.

A második félidőnek voltak magyar szempontból bíztató momentumai ugyan, de el kell ismerni, hogy a hollandok fölénk tudtak nőni és nagyon jó játék mellett, ők dominálták itt már a találkozót. Sajnos a lányaink fejben el is fáradtak, így a hollandok nyerték ezt a félidőt 14-17-re, a mérkőzést pedig 25-28-ra.

A csoport másik mérkőzésén Spanyolország az első fordulóban 25-18-ra verte Horvátországot.

A második fordulóban a magyar lányok a horvátokkal néztek farkasszemet a parketton. Nem volt kérdés az első pillanattól, hogy a magyarok lényegesen erősebbek és technikásabbak soros ellenfelüknél. Az első félidőben már mi domináltunk, a horvátok csak megpróbáltak szaladni valahogy az eredmény után. Ezt a félidőt 9-13-ra megnyerte a magyar csapat.

A második félidőben tovább tudtuk fokozni a játék sebességét, és meggyőző nagyon szép és szemre is látványos játékkal nyertük ezt a félidőt meg a horvátok ellen 9-11-re, így a mérkőzést 18-24-el tudtuk le a javunkra. Meg van a győzelem és ez a győzelem egyben azt is jelenti, hogy már biztosan kijelenthetjük, tovább sikerült menni a csoportból, az utolsó spanyolok elleni mérkőzésünk eredményétől függetlenül is.

Hollandia közben a második forduló során 28-27-re verte meg Spanyolországot.

Az utolsó fordulót december 5.-én fogjuk lejátszani a spanyolok ellen, míg a hollandok a horvátokkal mérkőznek meg.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook