2021. december 7. - Ambrus

Favágóbajnokság Parádon

2017. július 14. Szerző: Szele Tamás
Kérem szépen, ma csak azért sem a vizes vb-ről fogunk beszámolni. Oka van annak, amint annak is, miért nem lehet a Lánchídon biciklizni. A Lánchídon azért nem lehet kerékpározni, mert nincs rajta pedál, a FINA-vb-ről meg azért nem lehet írni, mert még el sem kezdődött. Majd, ha elkezdődik, foglalkozunk vele, addig nem érdemes.

 

Hát hiszen van épp elég sportesemény széles e honban, ami méltatlanul bár, de kikerült a közfigyelem fókuszából. Olyan is akad, amely méltán került ki, ez már ízlés kérdése, de tény, hogy sok mindenre nem figyelünk - nem, hogy eléggé, de még kicsit sem.

Itt van például rögtön ez az országos favágó-bajnokság. Kanadában vagy Szibériában vezető hír lenne, nálunk alig tudja valaki, hogy újból megrendezték a STIHL Timbersports favágó verseny országos bajnokságát, méghozzá a festői Parádon. Az Erdő-mező online beszámolójából tudtuk meg mi is, hogy lezajlott, nem is akármilyen eredménnyel.

A bajnokságot ugyanis, már ötödik alkalommal, a veretlen Juhász István nyerte meg. A legnehezebb, Springboard versenyszámban ráadásul a ráckevei fakitermelő 57 másodperces idejével megdöntötte a tavalyi, recski Mátra Kupán Strúbel József Dedi által beállított országos csúcsát. A hazai pályán versenyző mátrai favágó végül a dobogó alsó fokára állhatott fel, míg a második az Ópusztaszerről a hegyekbe érkező Bozsó Zoltán lett. Ők tehát biztosan részt vesznek a novemberi, norvégiai világbajnokságon.

Mellesleg a sporteseményt a Heves megyei vadásznap részeként rendezték meg, aminek oka kicsit homályos előttem: az igaz, vadászni is, fát vágni is erdőben szokás, de egyéb közös pontot nem találok a két tevékenység között.

No, de az a lényeg, hogy idén már van bajnokunk is, válogatott keretünk is, készülhetünk a norvégiai világbajnokságra.

Javasolnám, hogy a jövő évi bajnokságot pedig a budapesti vadásznapok keretében rendezzék meg, a Városligetben – szerintem idén is csak azért volt Parád a helyszín, mert a vizes vb építkezései miatt nem volt alkalmas a terep.

És ha addigra nem lesz már fa a Városligetben, ami, lássuk be, elképzelhető, ott a Népliget.

Tudom, hogy nem élőfák döntéséről szól ez a sport, de a helyszínek hangulata illő volna...

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook