2021. december 7. - Ambrus

És akkor jött Messi

2018. december 1. Szerző: Rózsa Misi
A szerdai fordulóval lezárult a labdarúgó BL csoportköreinek utolsó előtti fordulója. Meglepetésben sem volt hiány, nagyon nagy meccsekkel varázsolták el a csapatok a szurkolókat.

 

Ahogy az várható is volt a Borussia Dortmund hazai pályán az első pillanattól kezdve letámadta ellenfelét a Club Brugge csapatát és hatalmas fölénnyel uralta a játékot. Egymás után dolgozta ki a veszélyes helyzeteit, de gólt, azt nem tudott szerezni. A vendégek alárendelt szerepben játszottak ugyan, de remekül tudtak védekezni és a szerencse sem állt a németek mellé itt.

A második félidőben tovább fokozta a nyomást a Dortmund, de hiába volt itt is egyértelműen veszélyesebb az ellenfelére, mintha meg lett volna átkozva, mert egyszer sem sikerült betalálnia a kapuba. 0-0

Az Atletico Madrid, remekül használta ki a hazai pálya előnyét, a hozzá látogató Monaco ellen. Az ellenfél itt, teljesen alárendelt szerepbe került. Már a 2. percben meg volt a spanyol vezetés, aztán a 24. perctől már két gólosra növekedett az előny. És ezután is a hazaiak előtt adódtak a legkomolyabb gólszerzési lehetőségek.

A második félidőre, minden mindegy alapon jöttek ki a franciák játszani és a játék képe kiegyenlítettebb is lett, többször kerültek közel a szépítés lehetőségéhez. A 82. perctől még az emberelőny is segítette őket. A 83. percben büntetőhöz jutottak, de Falcao nagyon csúnyán mellé lőtte azt, így az eredmény nem változott. 2-0

Az A csoportban most már biztos, hogy a Borussia Dortmund és az Atletico Madrid jutottak tovább, az utolsó forduló dönti majd el, melyik lehet csoportelső a kettő közül. Az is biztos, hogy a Club Brugge verekedte ki magának a jogot ahhoz, hogy az EL-ben folytassa majd, a Monaco kiesett.

Az első félidőben jelentős fölényben játszott ugyan a Tottenham otthon az Inter ellen, de nagyon sokáig ezt a fölényét nem sikerült gólra váltania. A vendégek csak pár gyengébb kontrával tudtak itt operálni.

A második félidő már lényegesen kiegyenlítettebb játékot hozott a két csapat között, itt már az Internek is voltak veszélyes helyzetei, de aztán a 80. percben az angolok megszerezték az előnyt és azt nem is adták ki a kezükből. 1-0

Az első félidőben nagyon jól tudta tartani a PSV Eidhoven csapata magát otthon a Barcelona ellen. Igaz többet volt a labda már itt is a katalánoknál, de közel azonos mértékben tudtak helyzeteket kialakítani.

A második félidő is nyílt játékot hozott közöttük. A PSV nem állt be védekezni, hanem felvállalta bátran a támadójátékot. Sokáig úgy festett, itt bármi lehet, de akkor jött Messi és a 60. percben előnyhöz segítette csapatát, majd egy nagyon pontos szabadrúgásából, Pique tovább tudta növelni az előnyt. A PSV nem adta fel, jött tovább előre, és igyekezett kihasználni, hogy a Barcelona elkezdett a közönségnek játszani. Kis siker lett, hogy a 83. percben meg tudták szerezni a szépítő találatot, de az egyenlítés már nem jött össze. 1-2

A B csoportot már az utolsó forduló előtt magabiztosan megnyerte a Barcelona. Az is biztos, hogy a PSV kiesett. A Tottenham és az Inter küzd meg az utolsó fordulóban azért, hogy ki mehet közülük a Barcelona mellett tovább a BL-ben és ki az akinek csak az EL marad vigasztalásul.

Ahogy az várható is volt, a Napoli számára nem okozott problémát a Crvena zvezda legyőzése. Óriási fölényben játszottak otthon az olaszok az első sípszótól kezdve. A 11. percben meg is lett a vezetés. Aztán a 33. percben már két gólos volt az előnyük. És ezután is előttük adódtak igazából értékelhető helyzetek.

A második félidőben picit enyhült ugyan a vendégeken a nyomás, de itt is a Napoli játszott fölényben. Az 52. perctől már 3 gólos volt az előnyük. Igaz, a szerbek az 57. percben megszerezték szépítő találatukat. Ezzel vigasztalódhattak, de érdemben a végeredményen ez nem változtatott. 3-1

Az első félidőben a Liverpool többet birtokolta a labdát, mint vendéglátója a PSG, de a veszélyesebb helyzeteket rendre a házigazdák tudták kialakítani. A 13. percben született meg az első francia gól, majd a 37.-ben Neymar megvillant és két gólos lett az előny ettől. Igaz az első félidő hosszabbításában a Liverpool büntetőhöz jutott, amit értékesíteni is tudott, amivel visszahozta magát a játékba.

A második félidőben már jelentősebb volt a franciák fölénye. A Liverpool, csak kapusa kiemelkedő teljesítményének köszönhette, hogy nem futott bele egy kiadósabb vereségbe. 2-1

A C csoportban, rengeteg a nyitott kérdés. A Napoli, PSG, Liverpool küzdenek a továbbjutásért. De még a Crvena zvezda is elcsípheti az EL indulás lehetőségét kis szerencsével.

A Porto hazai pályán keményen neki esett azonnal a Schalke 04 csapatának. Az első félidőben is sorozatban jöttek a helyzetei, de nem tudta azokat megfelelően kihasználni.

A második félidőben is jelentős portugál fölény mellett indult a játék. De itt már a helyzeteikkel is élni tudtak. Előbb az 52. percben találtak be, majd három perccel később az előnyt is sikerült növelniük. A Schalke 04 a 89. percben megítélt büntetőből tudott csak szépíteni. 2-1

A Lokomotív Moszkva, nagyon élvezetes, jó iramú mérkőzésen csatázott a Galatasaray ellen. Igaz az oroszok kicsit végig jobbak voltak, de a törökök remekül tartották velük a lépést. A hazai csapat a 43. percben jutott előnyhöz egy öngólt követően.

A második félidőben veszélyesebb lett a törökök játéka is. Ennek ellenére az oroszok az 54. percben újabb gólt szereztek egy hibátlan támadás végén. A törökök előtt adódtak ugyan lehetőségek, de újabb gól itt már nem esett, így az eredmény nem változott. 2-0

A D csoportban így eldőlt, hogy a csoportot a Porto nyerte meg, második helyen mögötte a Schalke 04 jutott tovább. Az utolsó forduló fogja eldönteni, hogy a Lokomotív Moszkva, vagy a Galatasaray folytathatja majd az EL egyenes kieséses szakaszában.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook