2021. december 7. - Ambrus

Érmek, számolatlanul

2018. október 10. Szerző: Szele Tamás
Kérem, ne számoljuk még az érmeinket, amiket a csodálatos magyar versenyzők a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián szereztek – valami azt súgja, hogy korai volna még lezárni a számadást. Valószínűleg bevonul a magyar sporttörténetébe ez a rendezvény: mindezidáig hét aranyat szereztünk, és messze még a záróünnepély…

 

Milák és Rabb első két aranyáról lapunk beszámolt, de azóta is zajlott az élet, egymást érték a jó hírek, megvan a hetedik első helyezés is. Lássuk tehát, minek, kiknek örülhetünk?
Ha tartjuk az időrendet, elsőként azt kell elmondanunk, hogy a cselgáncsozó Özbas Szofi aranyérmet nyert.

A 17. születésnapját jövő pénteken ünneplő magyar versenyző a 63 kilogrammos kategória fináléjában ipponnal győzött a tunéziai Marien Hlifi ellen.

Az úszó Berecz Blanka 200 méter pillangón, Milák Kristóf pedig 200 méter gyorson nyert hétfőn.

A 16 éves Berecz nyáron a Helsinkiben rendezett junior Európa-bajnokságon is megnyerte ezt a számot, most 2:10.37 perces idővel, a második helyezett előtt több mint egy másodperces előnnyel csapott célba.

A 18 éves Milák azt követően, hogy vasárnap 400 méter gyorson volt a legjobb, 200-on sem talált legyőzőre, 1:47.73 perces idővel diadalmaskodott.

A díjlovaglók között Jármy Vince ezüst-, a cselgáncsozó Vég Zsombor pedig bronzérmet nyert.

Jármy Európa válogatottjának tagjaként a vegyes csapatversenyben lett második, ezt a számot - amelyet nem számolnak bele az éremtáblázatba - Észak-Amerika együttese nyerte.

Vég Zsombor a cselgáncsozók 100 kilogrammos kategóriájában lett harmadik: a 16 éves ceglédi versenyző a bronzmérkőzésen ipponnal múlta felül szlovén riválisát.

 Az úszó Késely Ajna aranyérmet nyert 800 méter gyorson.

    

A 17 éves magyar versenyező 8:27.60 perces idővel csapott célba, közel öt másodpercet vert nagy korosztályos riválisára, az argentin Delfina Pignatiellóra, akitől tavaly a junior világbajnokságon még kikapott ebben a számban.

Milák harmadik érme ezüst: száz méter pillangóban szerezte kedden. A 18 éves magyar versenyező 51.50 másodperccel idei legjobb idejét úszta, azonban a 16 esztendős orosz Andrej Minakov 51.12-es hatalmas egyéni csúccsal megelőzte őt.

Végül pedig (egyelőre végül) nem feledkezhetünk meg a kardozó Pusztai Lia keddi aranyáról sem: a 17 éves magyar versenyező a fináléban magabiztos, 15-9-s győzelmet aratott a mexikói Natalia Botello Cervantes felett.

És nem zárjuk, nem zárhatjuk még le a számadást, nagyon nem: hajrá, fiúk-lányok, előre – sporttörténelmet írtok!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook