2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Az első érem már zsákban

2018. augusztus 27. Szerző: Rózsa Misi
A Duna Aréna, szép és hangulatos épületében, folytatódik az ifjúsági ökölvívó világbajnokság. Nagy küzdelmek jellemezték ezt a napot is és ami a legnagyobb öröm, ma megszületett az első magyar érem is.

 

75 kg-ban Petrovics Gabi nyitotta a sort a török Sena Erdogan ellen. Az első menetben még rendben volt itt minden. Gabi fegyelmezetten követve az edzői utasításokat, remekül vívott és ügyesen oldotta meg a feladatait minden szinten szinte. Aztán nem lehet tudni mi történt, de a második menetben, fejben nagyon elvarázsolódott. Amíg az első menetben kívülről egyenesekkel operált és nem ment bele dulakodós verekedésbe, addig jobb volt ellenfelénél, de a második menetben már ezekből alig mutatott valamit. A dulakodásból a török jött ki jobban. Hogy miért számoltak Gabira azt nem nagyon lehetett érteni, hiszen a török folyamatosan szabálytalanságaival vitte le, de hogy Gabi itt most magát verte meg, az teljesen egyértelmű volt. Nagy kár érte, mert ebben a kislányban nagyon sok van és sokkal fegyelmezettebb a ringben, mint amit most mutatott. Nem baj – illetve persze, hogy baj- de a hibáiból is képes lehet tanulni egy versenyző és Petrovicsnak jó feje van, így reméljük tanul is majd ebből.

És akkor jöhetett a mai nap fénypontja. Orbán Adrián az üzbég Asadkhuja Muydinkhujaev ellen léphetett a kötelek közé. Nem nagyon tapogatóztak ezek a fiúk, azonnal keményen bele kezdtek a küzdelembe. Adrián nagyon szépen támadott és folyamatosan sikeresen vette ki magát az ellenfél támadásai alól. Néha kicsit feleslegesen is belement dulakodásba, de ez itt most bőven belefért. Nem lehetett kérdéses, hogy a két versenyző közül ki a jobb bunyós ezen a napon, ráadásul ki kell emelni, hogy látványos volt, hogy Adrián kondícióval is sokkal jobban bírta a nagy tempójú küzdelmet. Nagyon megérdemelten nyert és ezzel már meg is van a világbajnokság első magyar érme, de nagyon reméljük, hisszük, hogy azt még sokkal fényesebbre fogja a végére Adrián fényesíteni.

69 kg-ban Barbosu Tibor ellenfele a kazah Yermakhan Zhakpekov volt. Nem magyarázkodás, de Barbosu pár hónappal ezelőtt, súlyos álkapocs sérülést szenvedett egy nemzetközi torna során. Mindössze két hét állt a Vb előtt a rendelkezésére, arra, hogy komolyabb edzőmunkát végezhessen. Sokáig a szakemberek is gondolkodtak azon, hogy indítsák vagy ne, de annyira akart küzdeni, hogy az orvosokkal egyeztetve végül engedélyezték ezt neki. Ilyen körülmények mellett, már az hatalmas szó, hogy el tudott jutni a világ 8 legjobbja közé súlycsoportjában és ezzel pontot szerzett a magyar válogatott számára.

Az első menetben kiválóan bokszolt Barbosu és egyértelműen a jól megválasztott stratégiának is köszönhetően sorra vitte be a tiszta találatokat és egyértelműen az első menet az övé volt megérdemelten. Ha ezt tudta volna végig folytatni, hatalmas bravúrt hajtott volna végre az éremszerzés által. De sajnos a második menetben már nem jött ki annyira neki a lépés, így az a menet az ellenfeléé lehetett, ha szorosan is. A harmadik menetre már nagyon elfáradt a magyar versenyző, de a szíve az vitte előre, de a kihagyás meglátszott a kondícióján, így a szív kevésnek bizonyult, a kazah, aki a végső győzelemre is jó esélyt képvisel győzni tudott, de Barbosu ennek ellenére is büszke lehet arra a teljesítményre, amit itt a Vb-n el tudott érni, szép munka volt, nagyon komoly tehetsége ő a magyar ökölvívásnak.

A folytatásban még három magyar van versenyben, nekik szurkolhatunk majd, és nagyon-nagyon fontos is lenne, hogy sokan jöjjenek ki a helyszínre bíztatni a fiatalokat, mert erre nagy szükségük is van, és nem lehet kérdés, hogy megérdemlik a biztatást.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook