2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Élesbe fordult a BL

2018. augusztus 31. Szerző: Rózsa Misi
Ha közeledik az ősz, azt nem csak abból lehet észrevenni, hogy elhúznak innen a fecskék és a gólyák, hanem ezt jól mutatja az is, hogy hamarosan kezdődnek a Bajnokok Ligájának csoportkörei. Csütörtök estes sorsolták ki, a csoportok összetételét.

 

Ahogy azt megszokhattuk, nyolc darab 4 fős csoportban indulnak meg a küzdelmek. Vagyis 32 csapatnak lehetnek még álmai arról, hogy a legvégén ők emelhetik majd magasba a BL serlegét. Minden csoportból az első két helyezet léphet majd tovább az egyenes kieséses szakaszba és a csoportokban harmadik helyezést elérők az EL egyenes kieséses szakaszában folytathatják, míg a negyedik, utolsó helyen végzők számára véget fog érni a nemzetközi szereplés.

Az A csoport tagjai:

Monaco

Club Brugge

Borussia Dortmund

Atletico Madrid

Itt a két legerősebbnek a Dortmund és az Atletico Madrid látszik, de a Monacot sem lehet leírni a párharcban. Talán a leggyengébb a Brugge csapata lehet.

A B csoport tagjai:

Tottenham

Inter

PSV Eindhoven

Barcelona

Nem kérdés, hogy a Barcelona a legerősebb ebből a négyesből, de az Inter vagy a Tottenham sem mondható gyenge csapatnak. És még a PSV se leírható, a Barcelona mögött várható leginkább nagy küzdelem.

A C csoport tagjai:

Liverpool

PSG

Napoli

Crvena Zvezda

Itt talán a PSG ami kiemelkedni látszik, de a Liverpool és a Napoli is nagyon komoly erőt képvisel. Talán a szerbek a leggyengébbek.

A D csoport tagjai:

Schalke04

FC Porto

Lokomotív Moszkva

Galatasaray

Itt is lehet meglepetés, bár a Schalke 04 és a Porto látszik a csoport két leginkább esélyes tagjának.

Az E csoport tagjai:

Bayern München

Ajax

AEK Athén

Benfica

Érdekes csoport lehet ez. A Bayern München persze kimagaslik és ő a legnagyobb favorit, mellette talán az Ajax képviseli a legkomolyabb játékerőt. Az AEK Athén és a Benfica a harmadik helyért látszik most még küzdeni itt egymással.

Az F csoport tagjai:

Manchester City

Lyon

Hoffenheim

Sahtar Donyeck

Ebből a csoportból a Manchester City lóg ki felfelé látványosan. A többiek közel azonos esélyt képviselnek, bár talán picivel a Lyon esélyesebb lehet a továbbjutásra, mint a többiek.

A G csoport tagjai:

Plzen

AS Roma

Real Madrid

CSZKA Moszkva

Itt elég egyértelműen a Real Madrid és az AS Roma az akik a legkomolyabb esélyt képviselik, a harmadik helyre a CSZKA a legesélyesebb, a Plzen valószínűleg statiszta lesz.

A H csoport tagjai:

Manchester United

Juventus

Valencia

Young Boys

Három esélyes csoportnak fest ez itt. Az angolok, olaszok, spanyolok, közel azonos erőt képviselnek, közöttük fog vélhetőleg eldőlni minden érdemi kérdés.

A csoportok első mérkőzéseit szeptember 18-19.-én vívják meg a csapatok egymással.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook