2021. december 7. - Ambrus

EL: a Vidi megint megcsinálta

2018. november 10. Szerző: Rózsa Misi
Az Európa Liga csoportköreinek küzdelmei is a végük felé közelednek. Túl vagyunk a félidőn, sok csoportban már szinte teljesen tiszta a kép, vannak még olyanok is persze, ahol szinte bármi megtörténhet.

 

Amikor a PAOK vendége volt a MOL Vidi csapata, nagy csoda volt, hogy nyerni tudtak ellenük. Hiszen a PAOK most is vezeti a görög bajnokságot, azt a bajnokságot, amiről mondani sem kell, hogy lényegesen erősebb, mint a mienk. Az első meccsen még lehetett azt mondani, hogy megverte magát a PAOK, mert túlságosan is lenézte a MOL Vidi csapatát. Ma már a modern labdarúgásban nem lehet egyetlen csapatot se félvállról venni, ahogy ezt tették a görögök a Vidi ellen az első mérkőzésen. Mert még a leggyengébbek is képesek nagy bravúrra, ahogy ezt a Vidi meg is mutatta nekik Görögországban.

A második mérkőzésen már nem lehetett azt mondani, hogy a PAOK csak a mezt küldte volna ki a pályára játszani. Itt már tudták, hogy a Vidivel számolni kell és ennek megfelelő erős felállásban kezdték a mérkőzést itt nálunk. Az első félidőben ennek megfelelően elég nagy fölényben is tudtak játszani a mezőnyben. Igaz a kapuk egyik oldalon se igazán forogtak komoly veszélyben, kevés volt a helyzet, nagyon kevés volt a kapura lövés. De, hogy nem jutott az ellenfél érdemi helyzethez, abban bizony szerepe volt magának a Vidinek is, meg a fegyelmezett és határozott védekezésének.

A második félidőben is maradt a PAOK mezőnyfölénye. De a Vidi az 50. percben egy nagyon szép akcióból be tudta venni a görögök kapuját és utána is végig nagyon zártan és eredményesen védekezett. Beszédes adata a találkozónak, hogy a görögök egyetlen esetben sem tudták eltalálni a hazai kaput. Igaz a kapu eltalálásában a Vidi sem jeleskedett, de 2 esetben sikerült ez nekik és egyből gól lett, így a végén hatalmas bravúrt végrehajtva elmondhatjuk, hogy oda-vissza meg tudták verni az esélyesebb ellenfelet.

Jelenleg a Vidinek 6 pontja van az utolsó két mérkőzés előtt és ezzel jelentős sikert ért el annak érdekében, hogy életben tudja tartani az esélyeit a továbbjutásra. Legközelebb a BATE ellen idegenben kell majd pályára lépniük, majd az utolsó mérkőzésüket a már minden érdemi tét nélkül játszó Chelsea ellen itthon játszhatják le. Egyik se lesz könnyű találkozó, hiszen a BATE ha nyerni tud, akkor neki is áll a zászló a továbbjutásra és a Chelsea ellen is megmutatták, hogy nem rossz csapat, akkor sem, ha kikaptak az angoloktól 1-0-ra most ebben a fordulóban. A Chelsea meg akkor sem írható le, ha akár a harmadik csapatával áll ki az utolsó mérkőzésre, mert még az a kerete is erősebb, mint a Vidié és mint angol csapatnak, számukra minden mérkőzés téttel bír, minden mérkőzésen győzelemre játszanak.

A MOL Vidi, november 29.-én fogja lejátszani következő mérkőzését a BATE ellen. Nagyon fontos, hogy itt milyen eredményt sikerül majd elérnie. Újabb bravúros győzelme esetén, szinte már biztos lehet abban, hogy az utolsó mérkőzése eredményétől függetlenül továbbléphet.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook