2021. december 7. - Ambrus

Szinkronkorcsolya: Budapest a holland kabala

2019. március 26.
Kettőből kettő: a holland nemzeti bajnok szinkronkorcsolya csapatnak, a Team Illuminationnek 2018 után másodszor is a Budapest Kupa hozta meg a szerencsét. Eddig kétszer indultak a versenyen, és a tavalyihoz hasonlóan idén is Magyarországon szerezték meg a világbajnoki induláshoz szükséges kvalifikációs pontszámot.

(Nyitókép: Blasius Photography)

„Szerintem egész jól sikerült a rövid program, bár néhány elemet nem kiviteleztünk tökéletesen, sok kis hiba volt benne, amit talán a közönség nem vesz észre, de mi igen, és persze a bírók is látják. Ami a pontokat illeti, mindig többet szeretnénk a végén, mert tudjuk, még lehetünk jobbak” – mondta Jasmin Heskes és Joni Latour, a csapat két tagja a verseny első napjának végén.

Másnap azonban már nem volt semmi ok a búslakodásra, hiszen a vébé-kvóta így is összejött a Team Illuminationnek„Természetesen elégedettek vagyunk az eredménnyel. Külön öröm, hogy idén a junior csapatunkkal is kijutottunk a világbajnokságra, akik épp ezért nincsenek most itt a Budapest Kupán két hét múlva már Neuchâtelben, a junior világbajnokságon lépnek jégre. Nagyon büszke vagyok a csapataimra, és arra, hogy kvalifikáltuk magunkat mindkét korcsoportban.” – értékelt Ellie van Soest vezetőedző a kűr után. „Tavaly ilyenkor a pontszámunk már megvolt, de akkor ez a verseny döntötte el, hogy végül mi utazhattunk a stockholmi világbajnokságra és nem a rivális holland csapat” – emlékezett vissza a szakember.

A Team Illumination a negyedik helyen végzett az idei Budapest Kupa felnőtt mezőnyében.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook