2021. december 7. - Ambrus

Boxfesztivál Törökbálinton

2018. június 17. Szerző: Rózsa Misi
Különleges kezdeményezés kezdőknek, ahol a rutintalanok kipróbálhatják magukat a ringben.

 

Akik ismerik Huszai Lászlót, azok nagyon jól tudják, hogy nem nagyon szeret ő a megszokott, kitaposott utakon járni. Mindig szeret új és szokatlan kísérletekbe kezdeni, olyan ösvényeket találni, amiken más nem nagyon járt még előtte. Egy ember, aki képes álmokat álmodni és képes arra is, hogy tegyen az álmai megvalósulásáért.

Shotokan karatéval kezdte, 3 danos mester lett, de úttörője volt versenyzőként is a magyarországi Kick Box meghonosításának. Volt válogatott versenyző, különböző küzdősportokban. Az ökölvívást „csak” kiegészítő sportágnak vette fel a Vasasban, de örök szerelem lett a futó kalandjukból. Németországba került ki, ahol az ökölvívó edzőség csínját-bínját sajátította el, kiváló mesterek mellett tanulva. A legnagyobb sikernek azt tartja, hogy edzői munkájára felfigyelt az ökölvívás egyik legendája, Horst Gaus is, aki elhívta edzőnek a CSC Frankfurti Box Klubhoz. Ennél a klubnál nem ő volt az első magyar, aki letette a névjegyét, hiszen volt idő, amikor itt tündökölt Hranek Sándor, Alvics Gyula, Füzesi Zoli is, igaz ők, mint kiváló ökölvívók. Németországban szerezte meg Huszai a diplomáját is, edzői és menedzseri szakon. Hazatérése után, nagy álmát valósította meg most, amikor létrehozta az Aréna Boksz Klubot Törökbálinton.

Szombaton szervezte meg első saját rendezvényét, a Boxfesztivál Edzőküzdelmi Napot, amely egyedi kezdeményezés és, amiből rendszert szeretne csinálni. Olyan versenyzők léphetnek szorítóba itt nemtől és kortól függetlenül, akiknek még nem igazán volt versenyük, abszolút kezdők küzdhetnek meg egymással éles körülmények között. Hiszen az ökölvívásban is nagyon fontos, hogy egy versenyző, a versenyzés által tud igazán fejlődni, egy versenyző, minél többet versenyez, minél nagyobb rutinra tesz szert a versenyzés által, annál jobb eredményre lesz képes.

Mivel bemutató mérkőzések zajlottak, ezért a versenyzők között a versenyek végén, eredményt nem hirdettek hivatalosan.

Megható volt, hogy az első mérkőzést egy olyan fiú vívta ép társával szemben, akinek tőből amputálták a lábát és művégtaggal küzdött meg – egészen remekül - ellenfelével szemben. Ez a jelenet akár jelképe is lehetett volna az egész rendezvénynek.

A párok, akik ringbe léptek:

Megyesi Péter MTK vs Kálé Brendon LBC

Csányi Csaba MTK vs Berta Levente SZT

Fodor Vivien MTK vs Bello Anna VSC

Rózsa Levente MTK vs Tábor Bálint ZET

Gyócsi Tamás LBC vs Szabó Benjámin LBC

Kiss Levente VER vs Szabó Attila PFT

Vince Viktória ZET vs Varasdi Vanda VSC

Gencsi Zsombor PFT vs Jámbor Árpád VSC

Yu Cheng Jie vs Döme János APS

Lakatos Áron SZT vs Ruzsovics Ádám VER

Kalmár Gyula VER vs Földi Dominik SZT

Kurunczi Zoltán APS vs Simon Dávid APS

Zentai Oszkár SZT vs Bártfai Nagy Ábel LBC

László Szilvia APS vs Kiss Olimpia HOB

Ahhoz képest, hogy kezdő harcosok mérkőzéseit láthattuk, sok esetben alakultak ki parázs és kifejezetten magas színvonalú küzdelmek. Volt több olyan mérkőzés is, ami nem ment végig. Felfigyelhettünk olyan kezdő versenyzőkre, akik nevét érdemes lesz megjegyezni, mert biztos, hogy komoly nagy versenyeken is hallunk majd még róluk, és lesz közöttük nem kevés, aki a jövő nagy magyar bajnoka lehet egyszer.

A rendezvény hangulatára sem lehet panasz, a közönség jól érezte magát és lelkesen bíztatta a versenyzőket. Nagyon érdekes és hasznos kezdeményezés ez, aminek reméljük lesz még folytatása.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook