2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Box: Újabb érem

2018. augusztus 27. Szerző: Rózsa Misi
Lassan de közelítünk a Duna Arénában megrendezett Ifjúsági Ökölvívó VB végéhez. A magyarok nagyon küzdöttek eddig is, sok szép teljesítménynek lehettek a kilátogatók szemtanúi. Két magyar versenyző szállt ringbe a hétfői mérkőzések napján, itt már az érem megszerzése volt a tét mindkettőjüknek.

 

Fehér Koppány 91 kg-ban már azzal hatalmas fegyvertényt tudhat a magáénak, hogy le tudta győzni az előző fordulóban a legkomolyabb esélyt képviselő horvát ellenfelét. De nem maradt könnyű dolga a folytatásra sem, hiszen a kazah Damir Tibay korosztályában és súlycsoportjában egyértelműen a legmagasabban jegyzettek közé sorolható. Bravúr után, újabb bravúrra lett volna szüksége Koppánynak a továbblépésre.

Nagyon jól kezdte az összecsapásukat. Ő volt a kezdeményezőbb, ő irányította a mérkőzést. Bátor támadásával meglepte az ellenfelét, aki ugyan kemény öklével sokszor próbált visszavágni, de ritkán talált, ezzel szemben Koppány vérpontos ütései rendre vagy az ellenfél testén, vagy annak fején landoltak. Kemény, férfias, őszinte bunyót vállalt fel mindkét srác, de Koppány volt egyértelműen a jobb az első menetben.

A második menetet jobban kezdte a kazah versenyző. Megvillantotta kivételes képességét, veszélyes is volt, ahogy jött előre. De nagyon hamar magára talált Koppány és újra visszavette a kezdeményezést az ellenféllel szemben és egyértelműen irányította a mérkőzést. Több olyan ütés is volt, ami után megrendült a kazah fiú, de a bíró valahogy „elfelejtett” rá számolni. Ezzel szemben Koppányra számolt, amikor az nem is volt megfogva. A számolás ellenére is nálam, a második menet is Koppányé volt.

A harmadik menetre az ellenfél szabálytalanságokba menekült. Már előtte is sokszor nyomta le Koppány fejét és élt egyéb csalafintaságokkal, de itt ezek száma megnőtt és ez picit meg is zavarta Koppányt, nagy részben ettől lett szoros a végére ez az utolsó menet. De az eredményhirdetésig mindenki nyugodt lehetett, hiszen Koppány jobb volt, azt vártuk az ő kezét emelik a magasba. De nem így történt, az ellenfélt hozták ki a pontozók jobbnak, ami ellen az egész csarnok fütyüléssel tiltakozott, és itt szögezzük le, hogy nem csak a magyarok. Fehér Koppány tehát elveszítette a mérkőzést, de nem érdemelt itt vereséget és büszke lehet az eddig itt mutatott teljesítményére.

Villás Veronika ellenfele a legjobb nyolc között az olasz Er Raqioui Sabrina volt 64 kg-ban. Az olasz igen kellemetlen, furcsa stílusban bokszol. Az első menet elejét, mindkét versenyző nagyon óvatosan kezdte. Kellett jó pár másodperc ahhoz, hogy Veronika megtalálja a saját ütőtávját, de amikor ez meg lett, akkor folyamatosan és nagyon szépen eltalálta a magas és hosszú kezű olasz lányt és teljesen egyértelműen, jelentős fölénnyel tudta hozni az első menetet.

A második menetet gyorsan akarta kezdeni az olasz, de Veronika a tempóiba , hatalmasakat ütött bele, ami elvette a kedvét az olasznak attól, hogy túlságosan meginduljon előre. Igaz itt kicsit már az olasznak is voltak pillanatai, de nem volt kétséges, hogy a magyar lány jobb nála.

A harmadik menetre mindkét versenyzőn lehetett látni, hogy fáradnak rendesen. Kicsit laposabb, ami által kiegyenlítettebb is lett a bunyó közöttük, de nem kérdés, hogy ebben a menetben is a magyar versenyző tudott többet felmutatni.

A mérkőzés végén aztán itt igazságos ítélet született, veronika megnyerte a találkozót, ezzel meg van a második magyar érem is a világbajnokságon. Azt már most elmondhatjuk, hogy egy női és egy férfi éremmel zárja a magyar csapat a tornát, most már csak ezeknek az érmeknek a fényessége lehet kérdéses.

Hajrá magyarok! Szurkoljunk tovább a magyar csapat és versenyzői sikeréért.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook