2021. december 3. - Ferenc, Olívia

BL: szerb meglepetés

2018. november 7. Szerző: Rózsa Misi
Ha kedd, akkor természetesen labdarúgó BL mérkőzések, az aktuális forduló első fele, amit majd szerdán zárnak le a csapatok. Most a csoportkörök 4. fordulójához értünk és bizony születtek kisebb és nagyobb meglepetések már a keddi játéknapon is.

 

A Monaco nem egy rossz csapat. De az idei BL-ben, megdöbbentően gyengén és kifejezetten rosszul szerepel. Eddig egyetlen pontja van csak. Nagyon reménykedett a szakvezetésük abban, hogy majd otthon az FC Brugge ellen, javítani tudnak a mérlegükön. És az az érdekes, hogy alapvetően talán még azt is mondhatnánk, hogy jobban játszottak, mint ellenfelük. Többet birtokolták a labdát, többet találták el a kaput, több veszélyes helyzetük volt. De ennek ellenére hatalmas verésbe szaladtak bele ezúttal is. Ugyanis a Brugge, hiába volt kevesebbet nála a labda, hiába indított kevesebb támadást, a helyzeteit szinte százszázalékosan ki tudta használni és logikusan ez elég volt a győzelemhez. Az első góljukat már a 12. percben megszerezték. Aztán a 17. perctől már két gólos volt az előnyük egy érvényesített büntetőből. A 24. percben ismét betaláltak. És a második félidőben is egyedül nekik jött össze találat, a 85. percben. Így alakult ki itt a 0-4-es végeredmény.

A forduló bombameglepetését a Crvena zvezda csapata okozta. Igaz a szerbeket otthon soha nem lehet leírni, de amikor egy Liverpool látogat hozzájuk, ott nagyon nehéz csodát várni. De a szerbek csodát tettek. Azonnal a kezdés után letámadták ellenfelüket, ami meglepte a Liverpoolt, és nem is nagyon tudták, hogyan reagáljanak erre. És a 22. percben már a hazai csapatnál volt az előny, amit 7 perccel később két gólossá növeltek. Hozzá kell tenni, hogy ebben a félidőben az angolok el se tudták találni a szerb kaput!

A második félidőre felébredtek az angolok. Uralták a pálya minden részét, ők irányították a játékot, náluk volt folyamatosan a játékszer, sorozatban alakították ki az egyre veszélyesebb helyzeteiket. De a szerbek elkeseredetten, ugyanakkor nagyon fegyelmezetten és szervezetten védekeztek és hiába a hatalmas nyomás, nem sikerült még csak szépíteni se ellenük a Liverpoolnak. 2-0

A Tottenham hazai pályán uralta a PSV ellen a játékot. Minden játékrészében jobb és veszélyesebb volt, mint ellenfele. Ennek ellenére hatalmas meglepetésre, a 2. percben a PSV szerezte meg a vezetést. És hiába volt mezőnyben és kapu előtt is jobb a hazai csapat, a vendég hollandok szívósan védekeztek és sokáig úgy festhetett, hogy esélyük lesz három ponttal távozni. De a 78. percben aztán csak összejött a sok támadásból az angolok egyenlítő találata, sőt a 89. percben egy újabb találattal a mérkőzést is meg tudták fordítani. 2-1

Az első félidőben hazai pályán a Schalke azonnal letámadta a Galatasaray csapatát. És 4 perc kellett csak ahhoz, hogy már gólelőnyben is legyenek ellenfelükkel szemben. A németek támadtak, a törökök védekeztek és kontrákból próbáltak operálni, kevés sikerrel.

A második félidőben az addig nagy iramú, pörgős meccs kicsit sebességében és izgalmaiban visszaesett. A németek elkezdték őrizni az előnyüket, a törököknek meg nem nagyon volt bátorsága kinyílni. Az 57. perc elhozta a második német találatot és ez le is zárta gyakorlatilag a mérkőzést. 2-0

A Napoli kisebb meglepetésre, az első félidőben, elég alárendelt szerepben tudott játszani a hozzá látogató PSG ellen. A vendégek birtokolták többet a labdát, és nekik voltak inkább veszélyesebb helyzeteik is. Nem okozott meglepetést, hogy az első félidő hosszabbításában a franciák az előnyt is kicsikarták maguknak.

A második félidőre fordult a képlet. Az olaszok mindent egy lapra feltéve elkezdtek jönni előre és hamar át is vették a mérkőzés dominanciáját. Ügyesen és nagyon veszélyesen játszottak. A 63. percben büntetőből ki is tudtak egyenlíteni. Ezután is úgy látszott, hogy akár a fordításra is futja majd erejükből, de az nem jött össze, így 1-1-es eredménnyel osztozott a két csapat a pontokon.

Az Inter otthon abban reménykedhetett, hogy Messi nélkül a Barca nem lesz képes olyan veszélyesen játszani, mint vele. Nem mondjuk, hogy Messi hiánya nem látszott a Barcán, főleg a befejezéseknél, de nélküle is óriási fölényben tudott a katalán csapat játszani és sokszor a szerencse és a kiváló kapusteljesítmény mentette csak meg az olaszokat a bekapott góltól.  Néha azért kontrákkal eljutottak az ellenfél kapujának közelébe, de érdemi veszélyt a kapura nem jelentettek.

A második félidőben is a Barca játszott jobban és veszélyesebben, de a hazai csapat játéka is sokat javult. A 82- percben pályára küldött Malcom, már a 83. percben, gyakorlatilag első labdaérintéséből meg is szerezte a Barca előnyét és nagyon úgy festett ez elég lesz a három pont elhozatalához. De a 87. percben kevés helyzetének egyikéből az Inter egyenlíteni tudott így pontot mentett esélyesebb riválisával szemben. 1-1

Kiváló színvonalú, gól gazdag mérkőzést játszott otthon a Porto a Lokomotív Moszkva ellen. Alapvetően kiegyenlített játék volt ez, de a portugálok voltak az eredményesebbek. A 2. percben már náluk volt az előny, amit a 42. percben tovább tudtak növelni.

A második félidőben az 59. percben szépítettek az oroszok és az egyenlítés is a lábukban volt, de a 67. percben ismét portugál gólnak örülhetett a hazai közönség. Sőt az utolsó másodpercekben újabb hazai gól alakította ki a fölényes portugál sikert. 4-1

Nagyon furcsa mérkőzést játszott egymással az Atletico Madrid és a Dortmund. A németek mezőnyben jelentős fölénybe tudtak kerülni, szinte végig náluk volt a labda, de a kapu előtt gyakorlatilag semmilyen veszélyt nem jelentettek ennek ellenére se. Folyamatosan a kis Madrid veszélyeztette a német kaput és alakított ki futószalagon helyzeteket. A 33. percben meg is szerezték ezzel a vezetést.

A második félidőre a játék képe nem nagyon változott, illetve itt más a spanyolok visszafogottabban játszottak, igyekeztek őrizni az előnyt. Amikor a végén a németek kinyíltak már minden mindegy alapon, akkor a 80. percben ezt remekül kihasználva, újabb gólt szereztek a spanyolok, ami már a végeredményt jelentette. 2-0

Így zárult kedden a 4. forduló első fele a labdarúgó BL-ben tehát.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook