2021. december 7. - Ambrus

Bényei utolsó utáni versenye

2018. december 7. Szerző: Rózsa Misi
Eredetileg hősünk úgy tervezte, hogy ebben az évben már szögre akasztja a futócipőt. Rengeteg verseny van mögötte, sok siker, itt lett volna az ideje kicsit elkezdeni a pihenést és egyben a felkészülést a 2019. év kihívásaira, amikkel kapcsolatban, már most tele van tervekkel. De nem így történt.

 

De Bényei ismert figurája lett mára a magyar futóvilágnak, ezért amikor 5. alkalommal rendezték most meg a Tokaji Mikulás futást, akkor a szervezők azonnal meghívást küldtek számára. Kicsit vacillált, hogy borítva a tervét bevállaljon-e még egy menetet, de nagyon tiszteli Fekete Gyula testnevelő tanárt, aki a verseny főszervezője volt és gyorsan meg is gondolta magát, amikor megtudta, hogy olyan kiváló barátai is vállalják a futást, mint Bulitka Laci és Bejo Dávid. Így végül is nem volt kérdés számára, hogy bizony akkor még egyszer, utoljára ebben az évben, rajthoz áll.

A táv nem okozhatott gondot, hiszen 2.2 km-en került megrendezésre a verseny, ez lényegesen rövidebb táv, mint amiket Bényei szokott futni. Igaz a terep viszont komoly megterhelést jelentett, hiszen tele volt meredek emelkedőkkel és lejtőkkel. Ráadásul azt is hozzá kell tenni, hogy a repkedő mínuszok se szoktak a futók barátai lenni.

Bényei nem nagyon készült erre a versenyre, többek között talán ennek is tudható be, hogy „csak” a második helyet sikerült ezúttal elérnie. Nagyon jó barátja, igazi nagy riválisa, Bulitka László lett a győztes, a harmadik helyet, szintén jó barát, Bejo Dávid tudhatta magának. Bényei a 2.2 kilométert, 8 perc és 7 másodperc alatt futotta le.

Persze igazából egyiküknek sem az elért eredmény számított, hanem az, hogy jókedvűen futhassanak egy utolsó versenyt idén. A versenyen négy iskola diákjai is indultak. Most már határozottan azt állítja Bényei, hogy valóban ez volt az idei év utolsó versenye számára. Pihenni akar és csak edzések során futni. Sikeres év van mögötte vitathatatlanul, meg is érdemli a pihenést.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook