2021. december 7. - Ambrus

Bényei Mezőzomborban szedte a csülkeit

2018. július 9. Szerző: Rózsa Misi
Kevésbé sportos megfogalmazás, ám mindenképpen passzol a verseny nevéhez, hiszen a HEGYALJA2050 SPORT- ÉS SZABADIDŐ EGYESÜLET SPOROTOLÓja ezúttal a Szedd a csülköd futóversenyen vett részt.

 

Mezőzombor egy nagyon hangulatos kis település. Idén most harmadik alkalommal rendezték meg a Csülök fesztivál keretein belül a Szedd a csülköd futóversenyt.

Bényei Szilárd számára nem új dolog ezen a 4.5 kilométeres távon elindulni, két évvel ezelőtt meg is nyerte a versenyt. És okos fiú, tudja, hogy ott érdemes egy nagyot futni délelőtt, ahol utána isteni csemegékkel tömheti meg a verseny után a hasát. Mert aki szerelmese a csülöknek, a csülökből készült ételeknek és a jófajta boroknak, annak kihagyhatatlan program a Csülök Fesztivál meglátogatása.

Idén 70 versenyző nevezett a futóversenyre. A mi Bényeink 14 perc, 54 másodperc alatt teljesítette a nagy páratartalmú levegő mellett a távot. Ezzel az idejével itt most a harmadik helyen tudott végezni. Számára kicsit ez csalódás volt, mert nagyon szeretett volna győzni, de ilyen jó mezőnyben ismét érmet szerezni, tudjuk, hogy nem kis teljesítmény. A versenyt Kánai Roland nyerte meg. Második helyen Bényei csapattársa a Hegyalja 2050 egyesület versenyzője Matok Gyula ért célba, mögöttük egy hajszálnyival lemaradva vágódott be a célba Bényei.

A verseny a sárga Borház parkolójából lett elindítva és Mezőzomborban volt a befutó. Bényei eredménye lefordítva azt jelentette, hogy ezer métert, 3 perc, 25 másodperces átlaggal teljesített, ami kifejezetten nagy tempónak mondható.

A verseny után az ellenfelek ismét barátok lettek, és együtt fogyasztották el a finom ebédjüket és koccintottak a nemes küzdelemre. Hogy a verseny után kire hány kilócska mászott fel, azt fedje most jótékony homály.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook