2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Bényei kettőt ütött egy csapásra

2018. szeptember 24. Szerző: Rózsa Misi
Bényei Szilárd gondolt egy merészet. Ha itt van a borongós hétvége, akkor mi mást is tudna tenni ebben az időben, mint megint elindul egy maratoni futóversenyen. És mivel szereti önmaga számára mindig egyre magasabbra rakni a lécet, hát úgy döntött, kipróbálja, milyen teljesítményre lehet képes, ha egy nap alatt két versenyen is rajthoz áll.

 

Az első verseny számára a Keszi maraton volt. Ezt a versenyt, most írták ki 8. alkalommal és egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 5 km-en, 10 km-en, 21.1 km-en és 42.2 km-en lehetett rajthoz állniuk a versenyzőknek. Bényei Szilárd itt a 10 km-es számban indult, 28 komoly ellenfél ellen, akik közül a legnagyobb konkurenciát rá, a nagyon erős Harsányi Zsolt jelentette.  Bényei Szilárd 39 perc, 19 másodperc alatt teljesítette a távot, ezzel magabiztosan szerezte meg az első helyet itt is.

Itt derült ki, hogy itt és az eddig elért eredményei alapján már meg tudta szerezni hatalmas sikert elérve ezzel a 2018. év 10 km-es bajnoka címet.

Az eredményhirdetés és a díjátvétel után még azért arra csak szakított egy kis időt, hogy a szervezők által biztosított finom gulyáslevest és sült halat elfogyassza, de aztán nem maradhatott tovább, hiszen száguldania kellett Hatvanba, ahol a következő verseny várta már.

Hatvanban harmadik alkalommal került megrendezésre a Hatvani Félmaraton futás. Itt 5-10-21 km-en rendezték meg a versenyeket. Bényei Szilárd az 5 km-es távot választotta ezúttal, ott voltak a legerősebbnek látszó ellenfelek is egyben. Ahogy elindították a rajtot, ő és kedves jó barátja Bulitka László, nagyon látványosan elléptek a mezőnytől, a harmadik helyen futó is eltűnt mögöttük nagyon a messzeségben. Egyértelmű volt, hogy ezen a napon Bényeit és Bulitkát itt nem lehet legyőzni. A két futó, a cél előtt nem sokkal megbeszélték, hogy azzal fejezik ki múlhatatlan sportbarátságukat, hogy nem versenyeznek egymással a végén már, hanem együttfutnak be barátként a célba, ez számukra egymás felé és a sport felé is fontos üzenet volt. 19 perc és 23 másodperc alatt tudták le ezt a távot. Hiába beszélték, meg, hogy együtt lépnek át a célon, Bényei lába picivel előbb érintette a chipszőnyeget, így ő lett az első hivatalosan, Bulitka a második. Az 50 induló közül, senki nem tudta a vége felé se megközelíteni az ő eredményüket.

Hát így történt, hogy Bényei Szilárd egy szombat alatt két versenyen indult és mindkét versenyen be tudta húzni az első helyezést, amiért minden elismerést és tiszteletet megérdemel most is. Hiába volt tehát borús az idő szombaton, Bényeinek nagyon jó hétvégéje kerekedett. Megérdemli, hiszen nagyon keményen meg is dolgozott érte.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook