2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Bényei évfordulója a Spar Maratonon

2018. október 9. Szerző: Rózsa Misi
Magyarország egyik legnagyobb múlttal bíró futóversenye a Spar Maraton. Az idei évben a 33. alkalommal került megrendezésre a verseny több kategóriában. A verseny patinája, számtalan kiváló külföldi versenyzőt is Magyarországra csábít, és szívesen veszik birtokukba Budapest utcáit.

 

Hogy ez mennyire igaz, azt jól mutatja, hogy 96 külföldi országból nevezett a versenyre 5100 versenyző. Velük együtt 33500 versenyző állt rajthoz és tette magát próbára a küzdelmek során. Voltak, akik egyéniben indultak, voltak, akik párban, megint mások csapatban vették fel a versenyt egymással és a távval.

Ma már természetesnek mondhatjuk, hogy Bényei Szilárd itt is rajthoz állt. Sok hátrányos körülmény nehezítette az indulását, de ő úgy döntött, nem foglalkozik ezekkel és vállalja a küzdelmet. Különösen azért volt fontos számára itt elindulni, mert az október 7-e nagyon fontos dátum az életében, hiszen ezen a napon vett részt élete első futóversenyén, három évvel korábban. Azóta mindig futott a Spar Maratonon és minden esetben teljesítette is a távot. Alapvetően az volt itt a célja, hogy a jubilálását úgy ünnepelje meg, hogy 3 óra alatt tolja le a 42.195 km-t. Ez a külső körülmények miatt, amiket már előbb említettünk ugyan nem sikerült neki, de 3 óra 30 perces idejével így is a 7800 egyéni indulóból, a 608. helyen sikerült a célba érnie. Nem elégedett teljesítményével, valami miatt a 40. kilométerre nagyon elfáradt és ettől vészesen le is lassult, de jól érezte magát és jövőre már biztos abban, hogy össze fog jönni számára itt is a 3 óra alatti szintidő teljesítése. A vége felé Bejo Dávid barátja is utol tudta érni, de nem távolodtak el egymástól, hanem onnantól kezdve egymást erősítve, bátorítva és segítve jutottak el közösen a célig.

A férfiak versenyét Csere Gáspár nyerte meg idén 2 óra 20 perces idővel. A nők mezőnyében is magyar győzelem született, Szabó Tünde lett az első 2 óra 47 perc, 40 másodperces idővel. A férfiak között a legidősebb versenyző Richter Ferenc volt, aki 80 évesen teljesítette a távot. A nők mezőnyében a legidősebb induló a 69 éves Claudia Farnaud, belga versenyző volt. A mezőnyben több politikus, ismert művész és sportoló is szerepet vállalt és megpróbálták felvenni a versenyt a rutinos versenyzőkkel.

A rendezvény minden probléma nélkül, nagyon jó hangulatban zajlott le és pár bosszankodó autóstól eltekintve, az egész város örömmel fogadta ezt az érdekes és színes eseményt a városunkban. Jövőre újra indul a verseny. Minden elismerésünk a szervezőknek és a sok lelkes önkéntesnek, akik kiváló munkát végeztek itt.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook