2021. december 3. - Ferenc, Olívia

Bényei gyerekeknek segít

2018. december 3. Szerző: Rózsa Misi
Futni jó. Futni jó, mert a futás bár nagyon kényelmetlen, nagyon fárasztó tevékenység, de nagyon sokat segít az egészség megóvásában. Edzi a testet és erőt ad a léleknek is.

 

Néha a futás, képes önmagán is túl mutatni. Mint például most hétvégén, amikor a III. Jótékonysági Mikulásfutást rendezték meg Nagyhalászon, Kormány László úr szervezésében.  A futás nevezési díjaiból befolyt összeget egy olyan alapítványnak adják át, amely központi idegrendszer betegségben szenvedő gyerekek gyógykezelését igyekszik segíteni.

Gyerekek számára 600 méteren és 1600 méteren lett kiírva a verseny. Felnőttek 5 és 10 kilométeren mérkőzhettek meg egymással. A rajt és cél, egyaránt a nagyhalászi művelődési háznál lett felállítva.

Ha valahol futnak, ha valahol segítenek elesetteknek ott igen jó esély van arra, hogy lapunk egyik kedvenc futója, Bényei Szilárd is megtalálható. És akik erre tippeltek itt, azok megnyerték a főnyereményt, mert természetesen Bényei rajthoz állt és még kisebb ajándékokat is hozott, amit a szervezők gyűjtenek szintén a gyerekek arcára mosoly varázsolás céljából.

10 km-et vállalt itt be Bényei, a választható leghosszabb távot. Ismét terepen kellett futnia, ami megnehezítette a dolgát főleg, hogy a nyíltterepen, több helyen is már sikerült – 10 fokot mérni, amiben nehezebb még levegőt venni is. Jó futók álltak rajthoz, de a jók között ismét a Bényei bizonyult a legjobbnak. Egy kilométert, átlagosan 3.5 perc alatt futott le, ami ilyen körülmények között, tényleg nem semmi teljesítmény. 38 perc 20 másodperc alatt tudta maga mögött a teljes távot és ezzel, hatalmas fölénnyel meg is nyerte a versenyét. A mögötte célba érkező másodikkal szemben, 24 perc volt az előnye! Ez rengeteg. Óriási siker, szép győzelem ismét.

Bényei nagyon büszke arra, hogy ismét sikerült nyernie egy komoly versenyen, de leginkább annak örül, hogy beteg gyerekeknek tudott segíteni a tehetségével. Amúgy erre a versenyre, nyilván jellege miatt is, nagyon erősen a családias hangulat volt a jellemző. Remek hangulat, sok nevetés, kellemes beszélgetések a végén. És elég szép összeg gyűlt össze az alapítvány számára is és sorra teltek meg az üres dobozok is ruhákkal, játékokkal, élelmiszerekkel a gyerekek javára. Eredményes, szép nap volt ez és a hideg ellenére is melegség járhatta át az emberek lelkét itt. Ez még hosszú ideig elkíséri őket.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook