2021. december 7. - Ambrus

Aranyáradat

2018. október 11. Szerző: Szele Tamás
És jönnek az aranyak, jönnek az érmek megállíthatatlanul Buenos Airesből, az ifjúsági olimpiáról, nem hiába indul ezen a viadalon 20 sportágban 79 magyar fiatal sportoló: ha azt gondoljuk, sok ez, számítsuk bele, hogy az összes résztvevők a 15-18 éves korosztályból többen vannak, mint négyezren! És igen, ekkora mezőnyből hozzák a srácok az érmeket nap, mint nap.

 

Lássuk, mi történt tegnap!

A strandkézilabdázóknál a magyar fiú és a lány csapat, míg a strandröplabdázóknál a Stréli Bence, Hajós Artúr páros is továbbjutott a III. nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.

Az utanpotlassport.hu tájékoztatása szerint a fiú strandkézilabdázók kedden a spanyoloknál, majd a thaiföldieknél is szétlövést követően bizonyultak jobbnak, míg a lányok előbb az oroszokat - szintén szétlövéssel -, majd a horvátokat győzték le. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint az így egyformán négy-négy győzelemmel álló két együttes a középdöntőben folytathatja szereplését.

Ugyancsak a MOB honlapja számolt be arról, hogy Stréli és Hajós a csoportkörben megőrizte a veretlenségét, és onnan az első helyen végezve jutott be a legjobb 16 közé.

A magyarok közül a díjlovagló Jármy Vince is ezüstérmes lett kedden, de az Európa-válogatott tagjaként a vegyes csapatversenyben elért helyezését nem számolják be az éremtáblázatba.

Az egyéni győzelmek után a vívók vegyescsapat-versenyében is aranyérmet nyert az európai 1-es válogatott tagjaként Pusztai Liza és Rabb Krisztián a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben.

A két magyar kardozónak két olasz, valamint egy-egy francia és ukrán csapattársa volt, az összecsapásokon mindegyik szakág képviselője egyszer lépett pástra. Európát három, Amerikát, valamint az ázsiai-óceániai zónát két-két, Afrikát pedig egy válogatott képviselte.

Az Európa 1-es csapat a negyeddöntőben 30-18-ra verte Afrikát, az elődöntőben 30-22-re az Európa 3-as együttest, a döntőben pedig 28-25-re Ázsia-Óceánia 1-es hatosát. A fináléban a két magyar alapozta meg a sikert, mivel Rabb 5-3-ra, Pusztai pedig 5-1-re győzte le dél-koreai ellenfelét, így az első két asszó után 10-4 volt az állás.

Az ám, csakhogy a vegyescsapat-versenyben elért helyezés a sem számít bele a hivatalos éremtáblába.

Késely Ajna pedig aranyérmet nyert 200 méter gyorson szerdán a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben. A 17 éves magyar versenyező 1:57.88 perces idővel csapott célba. Késely korábban 800 méter gyorson sem talált legyőzőre, így már a második aranyát ünnepelhette az argentin fővárosban.

Akkor lássuk csak, a két kivételt is kalkulálva, hogyan is állunk az éremtáblázaton? Még így is jól: a magyar küldöttség három versenynap után 7 arannyal-, valamint 1-1 ezüsttel és bronzzal az éremtábla második helyén áll az oroszok (13, 2, 1) mögött.

Nem azért mondom, de lehet ez még első az atlétikai számok után...

Hajrá, ifik!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook