2021. december 6. - Miklós

Aranyak kora

2018. október 14. Szerző: Szele Tamás
Kérem, a fiatal magyar úszók szerintem tegnaptól jogosan nevezhetőek az argentin vizek királyainak. Szinte leírhatatlan az a diadalmenet, az az éremparádé, amit az ifjúsági olimpián bemutattak nekünk: Késely Ajna is, Milák Kristóf is újabb arannyal lepte meg a közönséget tegnap. De ne feledkezzünk meg a kajakos Rendessy Eszter aranyáról sem!

 

Akkor lássuk a részleteket. 

 

Aranyérmet nyert Rendessy Eszter a kajakosok gyorsasági versenyében a nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.

 

Rendessy a selejtező után a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőben is nagyszerűen lapátolt, majd a fináléban sem tudta megszorítani ellenfele, a szlovák Katarina Pecsukova.

De mi van az úszókkal? Csupa jó hír:  Késely Ajna aranyérmet nyert 400 méter gyorson a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián.

A 17 éves magyar úszó 4:07.14 perccel csapott a célba és végig vezetve győzött. A második helyezett argentin Delfina Narella Argpignatiello több mint három másodperces hátránnyal követte őt.
Késely korábban 800, majd 200 méter gyorson sem talált legyőzőre, így már a harmadik aranyát ünnepelhette az argentin fővárosban.

Milák Kristóf szintén aranyérmet szerzett 200 méter pillangón. A 18 éves magyar úszó 1:54.89 perccel magabiztosan végzett az élen, egy másodperccel verte a második helyezett ukrán Gyenyisz Keszilt.

Milák korábban 400 és 200 méter gyorson győzött, 100 méter pillangón pedig második volt.

A magyar küldöttség eddig tíz arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerzett. A vegyescsapatversenyekben elért helyezések a hivatalos éremtáblába nem számítanak bele. Ezzel együtt, rég láttam ilyen szép éremtáblázatot, annyi biztos. 

Egy dolog elmondható: aranykora ez a magyar úszósportnak. 

Illetve: az aranyak kora.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook