2021. december 7. - Ambrus

Aranyak az olimpiáról

2018. október 8. Szerző: Szele Tamás
Nyugalom, nem szaladt meg az idő kereke, még nincs 2020, még nem kezdődött el a tokiói olimpia – elkezdődött azonban az ifjúsági, Buenos Airesben, és a magyar sportolók a rájuk jellemző bravúrral már el is hoztak két aranyat onnan. Olimpikonjaink nem okoznak csalódást, aki rájuk fogad mostanság, az biztos lehet a nyereségben.

 

Az első aranyat Milák Kristóf nyerte, 400 méteres gyorsúszásban. A 18 éves magyar versenyző 3:48.08 perces eredménnyel diadalmaskodott, honfitársa, Kalmár Ákos, 3:51.56-tal az ötödik lett. Milák ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte az argentin fővárosban – és figyeljünk, sporttársak, ugyanis a 400 gyors még csak nem is a legerősebb száma neki, komoly nemesfém-behozatal várható Milák útján a gazdasági csőd szélén tántorgó Brazíliából.

Lesz még itt arany, nem is egy!

Milák különben szerénységből, sportszellemből is jelesre vizsgázott: „Látszott, hogy még nem volt az igazi. De ahhoz képest, hogy az évnek ebben az időszakában ritkán szoktunk versenyezni, nem is rossz ez az idő...”

Nem fukarkodott viszont a dicséretével edzője, Selmeci Attila:

„Remek érzékkel építette fel a futamot. Igazából ezt tanítani nem lehet, erre születni kell. Aztán persze kiderül, mennyi van még benne, visszaléptünk az 50 m gyorstól, az 50 és 100 m háttól, hogy bírja az igazán fontos számokat. Meglátjuk, mindenesetre a mai teljesítménye a folytatásra nézve is biztató.”

A második aranyat a kardozó Rabb Krisztián szerezte: a Vasas 16 esztendős magyar sportolója a fináléban 15-13-ra győzte le dél-koreai riválisát. Róla csak annyit mondott Ravasz Etele, a kadétkorú kardozók szövetségi kapitánya, alig pár perccel a győzelem után:

„Profi volt, úgy viselkedett és vívott mindvégig, hogy az egy felnőtt olimpikonhoz is méltó lenne.”

Csak így tovább, fiatalok – erről szól az olimpia, még ha ifjúsági is.

Citius, altius, fortius – gyorsabban, magasabbra, erősebben!

Hajrá!

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook