2021. december 7. - Ambrus

Az angolok és spanyolok nagy napja

2018. november 8. Szerző: Rózsa Misi
A szerdai játéknappal véget is ért a BL csoportköreinek negyedik fordulója. Nem semmi eredmények születtek ezen a játéknapon.

 

Abszolút kiegyenlített játékot játszott a Valencia hazai pályán a Young Boys csapata ellen. A 14. percben a hazaiak szereztek előnyt, amit a 37. –ben ki tudott egyenlíteni a svájci alakulat. De a spanyolok, a 42. percben dupláztak és ismét ezzel náluk volt már az előny.

A második félidőben is tulajdonképpen egyenlő erők küzdöttek, de itt is a spanyolok voltak eredményesebbek, az 56. percben szerzett újabb találatukkal. Így hiába mutatott kiegyenlített játékot a játék képe, a helyzeteit jobban kihasználó spanyolok, magabiztosan nyertek 4-1-re.

Szintén mezőnyben kiegyenlített játékot hozot végig a CSZKA Moszkva, otthoni találkozója az AS Roma ellen. Bár az olaszok már a 4. perctől előnyben tudtak játszani.

A második félidő 50. percében viszont egyenlítettek az oroszok és ismét nyílttá vált a három pont sorsa egy időre. Csakhogy 6 perccel később a házigazdák emberhátrányba kerültek, ami után az olaszok föléjük nőttek nagyon és az 59. percben ismét megfordították a maguk javára a találkozót. 1-2

A Plzen ebben a fordulóban a gyengélkedő Real Madrid csapatát fogadta. DE nem voltak egy súlycsoportban, ez nagyon hamar kiderült. Hiába akartak bátran játszani a csehek, esélyük se igen volt a mérkőzés alatt. A 21. percben indította el a Madrid a gólgyártást, a 23. percben már két gólos is volt az előnyük, a 37. percben még ezt is növelni tudták, majd a 40.-ben már hatalmas lett a fölény.

A Real Madrid azt is megengedhette magának, hogy a második félidőt pihenősebbre vegye, de a lassított tempót sem tudták követni a csehek. A 67. percben jött is az újabb spanyol gól és ezzel ki is alakult az 5-0-ás sikerük.

A Manchester City nem okozott csalódást híveinek, hazai pályán egyszerűen lefocizta a pályáról a Sahtar Donyeck csapatát. Az első félidőben még csak két gólos volt a hazai előny. Előbb a 13. majd a 24. percben szereztek találatot.
A második félidőre teljesen kifulladtak az ukránok, az angolok viszont öröm focival lepték meg a közönségüket. A 49. percben akcióból, a 72.-ben büntetőből, majd a 84. percben és a 92.-ben ismét akcióból találtak be és ezzel egyértelműen sikerült 6-0-al kiütni az ellenfelet.

Nagyon egyértelmű hazai fölényt tudott kialakítani a Lyon az első félidőben a Hoffenheim ellen. Jöttek is a gólok szépen. A 19.percben az első a 28.-ban a második. És itt a csak kontrákkal operáló németek ellen, akár tovább is növelhették volna az előnyüket, de nem éltek a lehetőségeikkel.

A második félidőben nagyon megrázta magát a vendég német csapat és jött előre a szépítés érdekében. Amikor az 51. percben emberhátrányba kerültek, kevesen hitték, hogy ez nem döntötte el a meccset. De nem döntötte el. A 65. percben kiverekedték a szépítő találatot hátrányban is, majd a 92. percben hatalmas meglepetésre az egyenlítés is összejött nekik. 2-2

Lényegesen jobban játszott a Juventus hazai pályán, mint ellenfele a Manchester United. Folyamatosan az olaszoknál volt a labda, ők diktálták a mérkőzés tempóját és zsinórban jöttek a helyzeteik, amiket aztán rendre sikerült viszont elpuskázniuk.

A második félidőben is nagy volt az olasz dominancia. A 65. percben C. Ronaldo egy ritka szép találattal a vezetést is megszerezte, és ekkor úgy festett itt az angolok számára lefőtt a leves. Hiszen még ezután is leginkább az olaszok előtt akadtak helyzetek, de a legnagyobb helyzeteket is elrontották. A fociban alapmondás, hogy aki sorozatban elrontja a helyzeteit, az nagy árat fizethet ezért. Ez be is következett, mert az angolok a semmiből hirtelen a 86- percben egy tanítani való szabadrúgásból egyenlíteni tudtak. Sőt mindent borítva egy különös körülmények között esett gól által a 90. percben a MU meg is fordította a mérkőzést. 1-2

Abszolút egyenlő erők kicsit lapos mérkőzését hozta a Benfica-Ajax találkozó. Az első félidőben a hazaiak szereztek vezetést a 29. percben, de aztán a második félidőben a 69. percben összehozták maguknak a hollandok az egyenlítő találatot. 1-1

Óvatosan kezdte hazai pályán a találkozóját a Bayern München az AEK Athén ellen. De ez az óvatos kezdés is elég volt ahhoz, hogy az embernek az az érzése legyen, hogy csak a németek vannak a pályán. A 31. percben már meg is volt a vezetésük.

Az ellenállást alig mutató görögök ellen a második félidőben úgy döntöttek, hogy felgyorsítják kicsit a játékukat, hogy szórakoztassák jobban a közönséget is. Itt a 72. percben sikerült újabb gólt elérniük. El kell mondani, hogy a 90 perc során, a görögök egyszer sem találták el a német kaput. 2-0

A következőt, vagyis az ötödik fordulót a csapatok november 27.-én és november 28.-án fogják lejátszani egymás ellen.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook