2021. december 7. - Ambrus

Amikor Bényei a borospincébe szaladt

2018. július 29. Szerző: Rózsa Misi
Hogy egy futó is szívesen keresi fel a borospincét, az természetes dolog, hiszen a bor az életerő. Hogy egy futó nyáron a döglesztő kánikulában még az átlagosnál is szívesebben látogatja meg a borospincét, ahol kellemes 12 fokba lehet a 36 elől menekülni, az is természetes dolog.

 

De hogy a borospincébe érkező lelkes fiatalember, egyszerűen átrohanjon eszeveszett tempóban a borospincén, ahhoz kérem szépen már Bényei kell. Képzeljék csak el, ülnek egy asztalnál a pincében bort kóstolgatva az emberek, erre jön ez a Bényei és egyszerűen átszalad a semmibe az asztalaik között!

Teljesen jogosan van megütközve most a kedves olvasó és kérdezheti, hogy ez a Bényei mi a jó fenéért szaladgál a borospincében.  Tájékoztatom a kedves olvasót, hogy azért, mert nyerni akart. És mivel a borospincében IS nagyon gyorsan szaladt, ezért nyert is. Mi ez az egész? Itt mindenki teljesen megbolondult? Na, világosítsuk meg a tényeket.

Örömmel jelenthetem, hogy Bényei Szilárd nem bolondult meg se kicsit, se teljesen. / Mondjuk ezt azért óvatosan mondjuk ki egy olyan ember esetében, akinek az élete arról szól, hogy minél rövidebb idő alatt szaladjon le minél nagyobb távolságokat. / Bényei Szilárd Tarcal Vezér emlékfutásán vett részt, mint induló. A verseny távja nem volt túl sok, 3.9 km. Jó-jó. Ha nekem kéne végig futnom, akkor a felénél már kiköpném a tüdőmet, de nem rólam, nem rólunk átlagos földi halandókról szól ez a történet.  A verseny Tarcal vezér szobrától indult és az áldó Krisztusnál volt felállítva a cél. Ennek a versenynek több érdekessége volt. Először is az, hogy ezen a 3.9 km-en nem csak a 3.9 km-t kellet leküzdeniük a versenyzőknek, hanem az közel 90 méteres szintkülönbséget is. A verseny szervezője, a Zöldpont Sport Klub volt és annak elnöke, Kovács Attila még egy érdekes csavart is belevitt a történetbe, hogy a versenyzőknek a verseny egyik szakaszán, egy 12 fokos borospincén is át kellett szaladniuk (hogy itt hány versenyző szakadt le a mezőnyről, arról nincsenek híreink).

108-an álltak rajthoz. Bényei számára ez a verseny nem volt új történet, hiszen ő itt már egyszer indult tavaly is és akkor megnyerte. Mi történt most? Most egy futással két aranyat nyert. Ráadásul mellette sikerült ismét egyéni csúcsot is felállítania, mert 16 perc alatt tette meg a távot. Ez négy perccel jobb, mint amit eddig bármikor el tudott érni, ráadásul az ismertetett nehéz körülmények között jött ez össze neki.

Abszolút első helyért kapta az első aranyat, aminél mögötte Bogár János lett a második, szintén a Hegyalja 2050 egyesület versenyzője, aki nem csak csapattársa, de barátja és példaképe is Bényeinek. A dobogó harmadik fokára Szögényi Gábor léphetett fel. A másik aranyat a korcsoportos kategóriában nyerte meg Bényei a 19-49 közöttiek versenyében. Újabb siker tehát, amihez gratulálhatunk neki.

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook