2022. január 28. - Karola, Károly

Komoly sportdiplomáciai sikereket értek el a magyar búvárok

2017. április 29. Szerző: Esti Újság
Magyar elnök jelöltje is volt de visszalépett a mai CMAS azaz a Víz alatti Tevékenységek Világszövetségének Nyíri Iván alelnök személyében, aki a Magyar Búvár Szövetség elnöke.

 

A CMAS tisztújító közgyűlése ma szavazott Rómában az új elnök személyéről. A tisztújító közgyűlés elött azonban Nyíri Iván visszalépett az elnöki jelöltségtől de a bizottságokba  bekerültek a magyar búvárok.

A Magyar Búvár Szakszövetséget dr. Nyíri Iván elnök, Zelenák József elnökségi tag és dr. Balogh Tamás tudományos munkatárs képviseli a CMAS éves rendes közgyűlésén. A mai pénteki Tisztújító Közgyűlés napirendi programja az elnökválasztással kezdődik, majd folytatódik a Technikai, Sport és Tudományos Bizottságok elnökeinek és az elnökség tagjainak tisztújításával.

Az elnökválasztás úgy volt, hogy magyar jelölttel folyik, hisz a Magyar Búvár Szövetség elnökét Nyíri Ivánt is jelölik a jelenlegi orosz elnökkel szemben. Azonban a magyar alelnök visszalépett.

A magyar elnök esélyeit ugyan jelentősen erősíthette volna a nemrég Egerben lebonyolított Világkupa megmérettetés sikeres lebonyolítása és az is, hogy a magyar uszonyos versenyzők a sportág elitjébe tartoznak. Azonban taktikai okokból Nyíri elnök úgy láthatta jobbnak a magyar sportolók érdekében is, ha visszalép.
Igen a hír igaz valóban visszaléptem, de néha a sportpolitikában ezt kell tenni a célok eléréséhez. A bizottságokban vannak magyarok, ami azt gondolom sportszakmai siker – mondta dr.Nyíri Iván.

Az újonnan megválasztott tagokkal felálló bizottságok szombaton tartják meg üléseiket

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook