2022. január 28. - Karola, Károly

Gyarmati Panka sérülése

2016. november 6. Szerző: Szele Tamás
A snowboard bizony nem veszélytelen sport, de ritka az olyan súlyos baleset, törés, ami az első magyar világkupa-győztest érte két napja: bizony, bele fog telni egy kis időbe a teljes rehabilitáció, legalábbis annak alapján, ahogy ő maga számol be állapotáról Facebook-oldalán. Lássuk a tényeket, ne szépítsünk a helyzeten!

„Két napja egy esés során a kórházban kötöttem ki. A sípcsontom tört el, a törés közé pedig szilánkos darabok csúsztak be. Egy három órás műtéttel, hét csavarral és egy lemezzel tudtak fixálni. A rehabilitáció egyre nehezebb, egyelőre még felülni sem tudok. Próbálok erős maradni, de ez egy hosszú és kemény küzdelemnek ígérkezik...”

 

 

Ha alaposabban informálódunk, könnyen megtudhatjuk a sérülés keletkezésének körülményeit is: Gyarmati Panka remek nyári alapozás után, tökéletes fizikai állapotban utazott Ausztriába, hogy amerikai edzőjével megkezdjék a havas felkészülést a januárban kezdődő versenyszezonra. Napok óta a Stubai-gleccseren edzett, ahol az évnek ebben az időszakában a nemzetközi snowboard elit nagy része gyakorol. Az első edzésekről remek hangulatban számolt be, minden a legjobb úton haladt.

Pénteken azonban az egyik ugrásnál az eléggé jeges pályán balszerencsésen érkezett, melynek következtében eltört a sípcsontja. Azonnal egy innsbrucki kórházba szállították, ahol háromórás műtét során, hét csavarral és egy lemezzel rögzítették a sérült csontot.

A rehabilitáció idejét egyelőre nem lehet pontosan megmondani, de az előzetes becslések szerint Gyarmati várhatóan 6 hónapos kihagyásra számíthat.

Sokat számíthat ez a fél év a magyar snowboard 23 éves reménységének karrierjében, nagyon sokat – de most mindennél fontosabb, hogy teljesen felépüljön. Hagyja egyelőre az edzésmunkát, koncentráljon a teljes rehabilitációra – hoz ő még nekünk kupát, aranyat.

Szerkesztőségünk mielőbbi gyógyulást kíván neki.

 

Most érkezett

Ezt már olvasta?

Partnerek

                      

Támogatók

Médiapartnerek

Kövess bennünket

Facebook